Αγαπητά μας παιδιά,

στα μάτια σας αποτυπώνεται η όρεξη για ζωή και δημιουργία. Η διάθεση να αλλάξετε τον κόσμο και με την ορμή και τη φρεσκάδα σας να αφήσετε τη σφραγίδα σας σε έναν νέο κόσμο. Για να γίνουν όμως τα όνειρά σας πραγματικότητα χρειάζεται να οπλιστείτε με πολλά εφόδια. Κρίσιμα και ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι αυτά που σας παρέχονται στο σχολείο, τα μαθήματα του οποίου για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν σήμερα.

Η πόλη μας έχει μακρά ιστορία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Εδώ και τουλάχιστον 2,5 αιώνες, εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας σχολεία και από τότε παρέχονται στους μαθητές της πόλης υψηλού επιπέδου μαθήματα και ωφέλιμη γνώση. Και σήμερα οι επιδόσεις των μαθητών της πόλης αποδεικνύουν ότι η παράδοση αυτή συνεχίζεται και Γιαννιωτόπουλα διαπρέπουν στα πέρατα της γης, βασίζοντας την δραστηριότητά τους στο γνωσιακό υπόβαθρο που έλαβαν στα σχολεία μας.

Τα σχολεία μας, όμως χρειάζονται φροντίδα και πολλά από αυτά απαιτείται να εκσυγχρονιστούν τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Και αυτό αποτελεί δικό μας μέλημα και ευθύνη. Και θα ανταποκριθούμε.

Φίλοι γονείς,

εύχομαι να βλέπετε τα παιδιά σας γεμάτα υγεία, να προοδεύουν, να είναι φιλομαθή, να μάθουν ότι η σκληρή δουλειά με συμπλήρωμα την ορθή γνώση, το δίκαιο και την αλήθεια είναι τα κύρια εφόδια με τα οποία θα πολεμήσουν στη ζωή τους. Και  αγωνιζόμενοι θα ξεπεράσουν κάθε δυσκολία και εμπόδιο.

Φίλοι εκπαιδευτικοί,

Είστε επωμισμένοι με ένα δύσκολο έργο. Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, στην οποία συμβάλλετε καθοριστικά, ουσιαστικά δημιουργεί τη φυσιογνωμία της κοινωνίας μας για την επόμενη μέρα. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το να εργάζεται και να λειτουργεί κανείς για τη συγκρότηση ολοκληρωμένης προσωπικότητας με παιδιά σε ευαίσθητη ηλικία, ειδικά σήμερα, εποχή πολλών προκλήσεων, είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό. Και αυτό χρειάζεται υπομονή, αυξημένη προσοχή και αγάπη για τα παιδιά και το διδακτικό έργο. Εύχομαι να μην σας λείψουν ποτέ.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλους.


Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!