Στο θέμα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αναφέρθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα:
Στις 26-10-2023, αναρτήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή» πρόσκληση που απευθύνεται στους Δήμους και τις Περιφέρειες για Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με άμεση αξιολόγηση των προτάσεων.
Τον Μάιο του 2021, διακηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 2,3 εκατ.€.
Ζούμε σε εποχή διαρκούς ανασφάλειας και ανησυχίας λόγω της αστάθμητης έντασης και των απρόβλεπτων συνεπειών των κλιματικών φαινομένων, ενώ ο Δήμος μας ΔΕΝ διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα:
Έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου η μελέτη;
Έχετε ενημερωθεί ποια έργα, μέτρα και δράσεις της μελέτης αφορούν τον Δήμο Ιωαννιτών;
Είστε σε συντονισμό με την Περιφέρεια Ηπείρου για το ποιος θα αναλάβει την υλοποίηση των έργων που προκύπτουν;
Ποια από τα έργα αυτά πρόκειται να υποβληθούν στην προαναφερόμενη πρόσκληση;
Εν ολίγοις, είστε έτοιμοι για την υποβολή προτάσεων στο παραπάνω πλαίσιο ή θα περιμένουμε την επόμενη προγραμματική περίοδο;
Η δημοτική αρχή απάντησε ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη και δεσμεύτηκε να απαντήσει σχετικά, σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!