Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα αξιοθέατα, φυσικές ομορφιές και μνημεία, της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων είχαν επαγγελματίες του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που συμμετείχαν στο πρώτο «ταξίδι εξοικείωσης», που οργάνωσε το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου.

Αν και ο χρόνος της μίας ημέρας δεν ήταν αρκετός για να καλυφθεί το σύνολο των όσων μπορεί να δει κάποιος περιηγούμενος στο Ελληνικό και τα Κατσανοχώρια, μέσα στο διάστημα των επτά ωρών οι συμμετέχοντες πήραν μια «δυνατή γεύση», έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθούν σημεία ενδιαφέροντος στα περισσότερα χωριά και γνωρίζοντας τους ανθρώπους τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το Ελληνικό, όπου έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τσούκας, ενώ υπήρξε και μια ενημέρωση για τη φάρμα «Η Ράχη». Ακολούθησε επίσκεψη στο Κωστήτσι και στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, που προσφέρει μια μοναδική θέα στο σηµείο που σµίγουν ο Καλαρρύτικος ποταµός µε τον Άραχθο, ενώ επόμενος σταθμός ήταν η Ιερά Μονή Φανερωμένης, έξω από το Φορτόσι. Σειρά είχαν στη συνέχεια τα Πλαίσια, με επίσκεψη και στη Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, το Καλέντζι, όπου επισκέφθηκαν και τη φρουριακή εγκατάσταση στη θέση «Καστρί», και τα Πηγάδια.

Το «ταξίδι εξοικείωσης» ολοκληρώθηκε στην Πλατανούσα, όπου έγινε επίσκεψη και σε δύο μικρές παραγωγικές μονάδες, που, με όπλο την ποιότητά τους, έχουν καταφέρει να διαθέτουν τα προϊόντα τους ακόμη και σε αγορές του εξωτερικού. Στο οικογενειακό οινοποιείο «Κτήματα Ευδοξία» έγινε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και οινογνωσία, ενώ στο αποστακτήριο της «Κίτσος Αιθέρια Έλαια» είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα προϊόντα της από εκχυλίσματα βοτάνων και λουλουδιών, όπως δάφνη, φασκόμηλο, άγριο τριαντάφυλλο κ.ά.

Εκτός από τους επαγγελματίες, μέρος της περιήγησης ακολούθησαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Καλεντζίου Πάναγιώτης Λογοθέτης, Πλαισίων Σπύρος Αθανασόπουλος, Φορτοσίου Πύρρου Πάνου και Πλατανούσας Κωνσταντίνος Κίτσος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο «ταξίδι εξοικείωσης» σε Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο, Ματσούκι και σε αξιοθέατα της Δ.Ε. Τζουμέρκων, ενώ την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με ράφτινγκ στον Άραχθο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!