Στα Πράμαντα και τα βλαχοχώρια των Τζουμέρκων συνεχίστηκε το «ταξίδι εξοικείωσης» των επαγγελματιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τα αξιοθέατα της περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερη πληροφόρηση στους επισκέπτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Η πληθώρα των σημείων ενδιαφέροντος άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου για επίσκεψη και σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τζουμέρκων (θα γίνει σε νέα ημερομηνία), με τη δεύτερη ημέρα του «ταξιδιού εξοικείωσης» να εκτείνεται σε Πράμαντα, Ματσούκι, Καλαρρύτες και Συρράκο.

Στα Πράμαντα επισκέψεις έγιναν στο εντυπωσιακό Σπήλαιο της Ανεμότρυπας, στο καταφύγιο στους πρόποδες της Στρογγούλας και στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Δεύτερος σταθμός ήταν το Ματσούκι, όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο Θρησκευτικό – Ιστορικό – Πολιτιστικό Μουσείο με τις μεταβυζαντινές αγιογραφίες της Μονής Βύλιζας και τα σπάνια παλαίτυπα. Στους Καλαρρύτες δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν το καφενείο του Ναπολέοντα Ζάγκλη και να συνομιλήσουν με τον Βασίλη Ζέρβα, που διατηρεί επιχείρηση εστίασης στο χωριό, για να ακολουθήσει βόλτα στα καλντερίμια του χωριού και στην αρχή του μονοπατιού της Κουιάσας, που ενώνει τους Καλαρρρύτες με το Συρράκο. Δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το πρόγραμμα μια επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Κηπίνας, ενώ μια σύντομη στάση έγινε και στην πλατεία του Προσήλιου.

Αρκετή ώρα αφιερώθηκε στο Συρράκο, με ξενάγηση στο πατρικό σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, όπου στεγάζεται λαογραφικό μουσείο και βιβλιοθήκη, περιήγηση στην πλατεία των Αγαλμάτων, όπου δεσπόζουν οι προτομές του πρώτου Κοινοβουλευτικού Πρωθυπουργού Ιωάννη Κωλέττη και του ποιητή Ζαλοκώστα, ενώ οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και την υπέροχη θέα από τη θέση «Αη Γιώργης».

Οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν μια υπέροχη εμπειρία το «ταξίδι εξοικείωσης», καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν πανέμορφα μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, τα οποία πλέον είναι σε θέση να τα επικοινωνήσουν στους επισκέπτες, με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Παππάς και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα τουρισμού Χρήστος Τασούλας έλαβαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και την οργάνωση του «ταξιδιού», το οποίο ήταν πλούσιο σε πληροφορίες και εικόνες.

Άπαντες αναγνώρισαν την ανάγκη η πρωτοβουλία να επαναληφθεί το φθινόπωρο και δεσμεύτηκαν ότι θα επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους επαγγελματίες για να είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που θα συμμετέχουν στο επόμενο ανάλογο εγχείρημα.

Μπορεί να είναι εικόνα ομίχλη και βουνό

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και κείμενο που λέει "8 Πράμαντα Pramanta Pramanta Χριστοί Christ 1 1 エー4人mの መሰላወቅ tripa"C Cave 8 Ματσουκι Matsouki αράψ Βθληψες 8 Vili SMon luesMonasiery onasten"
Μπορεί να είναι εικαστικό
Μπορεί να είναι εικόνα βαν και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΣ BOPEIONTZOYMEPKON"
Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα Στάρι Μοστ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!