Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναφέρει, όπως τονίζει, «έξι αμείλικτα ερωτήματα» για την κυβερνητική διαχείριση στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Έξι ερωτήματα θέτει εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική διαχείριση στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με αφορμή και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» περί αλλοίωσης συνομιλιών του σταθμάρχη που ξεριζώθηκαν από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επαναφέρει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τις επιβεβαιωμένες -και από το ίδιο το Μαξίμου- αποκαλύψεις για κοπτοραπτική των ηχητικών που είχαν ως στόχο την χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την ενίσχυση του αφηγήματος περί ανθρώπινου λάθους».

Παράλληλα τονίζει πως «έχουν συμπληρωθεί ήδη τρία 24ωρα από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για την κρατική μονταζιέρα στα ηχητικά των κρίσιμων συνομιλιών πριν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να ποιεί τη νήσσα».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παραθέτει τα έξι ερωτήματα και συγκεκριμένα ρωτά:
– Ποιοι είχαν πρόσβαση στα ηχητικά;

– Ποιοι παρέλαβαν το στικάκι με τις συνομιλίες και ποιοι έκαναν αντίγραφά του;

– Ποιοι συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών;

– Ποιοι αποφάσισαν να σταλούν τα ηχητικά στις ανακριτικές αρχές με καθυστέρηση δύο ημερών;

– Ποιοι τα προώθησαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης μονταρισμένα;

– Ποιος έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» λίγες ώρες μετά την τραγωδία το μονταρισμένο υλικό των συνομιλιών;

Για το τελευταίο ερώτημα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί σε παρέμβαση εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας πως «το τελευταίο ερώτημα θα μπορούσε να το απευθύνει ο ίδιος ο Εισαγγελέας».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!