Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γης στις 22/04/2024 το Γυμνάσιο Λογγάδων δημιούργησε έργα τέχνης από τα απορρίμματα του σχολείου. «Ο πλανήτης εναντίον των πλαστικών» είναι το σύνθημα της φετινής επετείου, ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.  Σήμερα οι κίνδυνοι για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία από τα πλαστικά και τα μικροπλαστικά  είναι πιο απειλητικοί παρά ποτέ. Σε πρόσφατη επίσκεψή μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ενημερωθήκαμε ότι η ποσότητα πλαστικού που καταλήγει στον ανθρώπινο οργανισμό εβδομαδιαίως είναι όσο το μέγεθος μιας τραπεζικής κάρτας. Επίσης παρατηρούμε ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό θανάτων στα ζώα, τα οποία είτε παγιδεύονται σε πλαστικές συσκευασίες ή τρέφονται με επιβλαβή κομμάτια πλαστικού.

Την ίδια στιγμή ενώ βλέπουμε παγκοσμίως την εδραίωση της κουλτούρας της απαγόρευσης χρήσης πλαστικού, πολλές εταιρίες, ειδικά εμπορίας νερού, αναψυκτικών και ειδών διατροφής στρουθοκαμηλίζουν συνεχίζοντας να εμπορεύονται τα προϊόντα τους μέσα σε πλαστικές συσκευασίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι μαθητές του Γυμνασίου Λογγάδων αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της χρήσης του πλαστικού.

Η υπαίθρια κατασκευή αντλεί την έμπνευσή της από έργα του Καναδού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Benjamin Von Wong και αναπαριστά μια γιγάντια βρύση, από την οποία ρέει πλαστικό αντί για νερό. Για την ολοκλήρωση της κατασκευής αξιοποιήθηκαν τα πλαστικά μπουκάλια που κατανάλωσαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στη διάρκεια ενός τετραμήνου.

Η εσωτερική κατασκευή είναι πολύχρωμο επιτοίχιο «ψηφιδωτό» από καπάκια μπουκαλιών. Η πρωτότυπη και μεγάλης κλίμακας σύνθεση αναπαριστά το ταξίδι ενός αερόστατου.

“Ευχαριστούμε θερμά τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων κ. Κούκια Πέτρο για την ευγενική χορηγία των υλικών και την τεχνογνωσία για το στήσιμο του σκελετού της εξωτερικής κατασκευής” αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!