Ένας μεγάλος στόχος για το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ υλοποιήθηκε προ ημερών και έγινε πράξη την Τρίτη, με την διεξαγωγή των πρώτων εξετάσεων άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος για τους αποφοίτους των τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο χώρο και με την ευθύνη του ΤΕΕ.

Με τις ευχές του προέδρου του ΤΕΕ Γιάννη Τσίγκρου αλλά και του κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του τοπικού ΑΕΙ Βασίλη Δημακόπουλου, υποδέχτηκαν τους πρώτους εξεταζόμενους αποφοίτους, τονίζοντας αμφότεροι τη σημασία της συγκεκριμένης εξέλιξης τόσο για το ΤΕΕ όσο και για την Γιαννιώτικη Πολυτεχνική Σχολή. Έγιναν οι πρώτες εξετάσεις χημικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Τσίγκρος έκανε λόγο για μια μεγάλη μέρα για το ΤΕΕ Ηπείρου και για ένα μεγάλο επίτευγμα για την περιοχή μας που υλοποιείται.

Ο στόχος αυτής της πράξης, σημείωσε, είναι η ισχυροποίηση στο θεσμό του ΤΕΕ όσο και στην ενίσχυση της Πολυτεχνικής Σχολής γιατί παίζει σημαντικό ρόλο η σύνδεση του ΤΕΕ με το χώρο του Πανεπιστημίου και της Πολυτεχνικής Σχολής.

Αναφέρθηκε σε προηγούμενες πρωτοβουλίες, κοινές δράσεις και εκδηλώσεις των δύο φορέων τα τελευταία χρόνια που οδήγησαν στη σύνδεση της έρευνας και της αγοράς εργασίας και αυτή η εξέλιξη πρόσθεσε, θα βοηθήσει την Πολυτεχνική Σχολή να ισχυροποιηθεί και ίσως δούμε ένα ακόμα τμήμα στην Πολυτεχνική Σχολή…

«Ως ΤΕΕ», τόνισε ο κ. Τσίγκρος, «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ρόλο μας ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας» και τα τελευταία δύο χρόνια με την ιδιαίτερη εξωστρέφεια του Τμήματος, το θέμα του εξεταστικού κέντρου των αποφοίτων μπήκε ως κύριος στόχος και επιτεύχθηκε τελικώς με τη μεγάλη βοήθεια από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό που συνέβαλε καθοριστικά ενώ και η συζήτηση και συνεχής επαφή με την Πολυτεχνική Σχολή έδωσε ένα κίνητρο παραπάνω για να το διεκδικήσουμε και να το πετύχουμε.

Ο κοσμήτορας Βασίλης Δημακόπουλος χαρακτήρισε ιστορική τη στιγμή και είπε πως «με το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ έχουμε καταφέρει πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, οι πορείες πρέπει να είναι αλληλένδετες και όλα αυτά που καταφέραμε θα έχουν και συνέχεια»…

Ερωτηθείς σχετικό με το επόμενο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής που επιδιώκεται να ανοίξει, είπε πως είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών το οποίο γίνεται προσπάθεια να ενεργοποιηθεί και εκπαιδευτικά μιας και διοικητικά ανελλιπώς λειτουργεί από το 2019. «Ωστόσο χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια να εντάξουμε το Τμήμα και στο Μηχανογραφικό και να λειτουργήσει κανονικά» σημείωσε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!