Οι εκλογές τέλειωσαν, η επιλογή των Μηχανικών της Ηπείρου και της Λευκάδας αποτυπώθηκε στις 7 συνολικά κάλπες και διαμόρφωσε τη νέα σύνθεση της 60μελούς Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ηπείρου για τα επόμενα 4 χρόνια.

26 μέλη του ΤΕΕ εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ, 18 με αυτό της ΔΕΣΜΗ, 7 με την παραταξή ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, 6 με το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και 3 με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία συγχαίρει όλους για την προσπάθεια και εύχεται καλή κι αποτελεσματική δουλειά, γόνιμη, ουσιαστική και δημιουργική θητεία σε όλες και όλους τους εκλεγμένους.

Απόλυτη πλειοψηφία δεν προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Μαΐου για καμιά παράταξη, η νέα διοίκηση του ΤΕΕ Ηπείρου θα προκύψει -για μια ακόμη φορά- μετά από κύκλο διαπαραταξιακών συζητήσεων.

Η παράταξη που πρόσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Απ’ αυτό το τραπέζι η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δεν θα απέχει, καθώς για εμάς η συμμετοχή μας στις εκλογές και τη ζωή γενικά του Τεχνικού Επιμελητήριου δεν περιορίζεται μόνο σε καταγγελτικό λόγο και απόσειση ευθυνών διοίκησης. Ο στόχος μας, προεκλογικά και μετεκλογικά, παραμένει ίδιος και καθαρός. Με πολλή, στοχευμένη και ουσιαστική δουλειά, συστηματική επαφή με τη βάση, συνθετική λογική και συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, να ισχυροποιηθούν η αυτονομία, ο ρόλος, οι δράσεις και η παρέμβαση του ΤΕΕ Ηπείρου στο τοπικό γίγνεσθαι και στην εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων. Κι ο επιστημονικός μας φορέας να αναλάβει πρωτοβουλίες και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δίκαιη και ισόρροπη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Οι άνθρωποι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ δώσαμε μια όμορφη και δύσκολη εκλογική μάχη. Σε ένα πολιτικό περιβάλλον ιδιαίτερα δυσχερές για προσπάθειες αυτόνομων παρατάξεων με καθαρά προοδευτικό πρόσημο, φλερτάραμε στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου με την εξάχνωση. Αναπόφευκτα συμπιεστήκαμε, το τέλος όμως της προσπάθειάς μας, μας βρήκε να διατηρούμε μια κρίσιμη μάζα της τάξης του 12%, από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο ποσοστό πανελληνίως μεταξύ περιφερειακών παρατάξεων με τα δικά μας χαρακτηριστικά. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες και όλους που μας εμπιστεύθηκαν και στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια που κάνουμε για ένα ισχυρό και προοδευτικό ΤΕΕ/ΤΗ, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, που διεκδικεί αποφασιστικά, παρεμβαίνει αποτελεσματικά, στέκεται επί της ουσίας, κι όχι στα λόγια, στο πλευρό των Μηχανικών και της τοπικής μας Κοινωνίας”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!