Όλοι μπορούν να δηλώνουν νικητές σε αυτές τις εκλογές, μιας και αύξησαν τις δυνάμεις τους σε σχέση με τις εκλογές του 2019, πλην της προσκείμενης στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξης, η οποία μόνη βγήκε “ψαλιδισμένη” από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Η πιο κερδισμένη όλων ασφαλώς, είναι η παράταξη Συνεργαζόμενοι – ΔΚΜ, η παράταξη με αναφορά στη ΝΔ, η οποία αύξησε και σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστιαία τη δύναμή της σε σημαντικό βαθμό. Ενισχυμένη αρκετά βγήκε και η παράταξη ΔΕΣΜΗ που πρόσκειται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως έκπληξη των εκλογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λεγόμενο Αγωνιστικό Μέτωπο, με αναφορά στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το οποίο ναι μεν αποτέλεσε συνεργασία δυνάμεων που το 2019 κατέβηκαν αυτόνομες, αύξησε όμως και πολύ και το άθροισμα της δύναμης που είχαν πάρει το 2019 οι συγκεκριμένες δύο παρατάξεις υπό τους Χρήστο Πατσούρα και Βάσω Αμπελογιάννη. Για την αντιπροσωπεία του τοπικού ΤΕΕ, πλην της ΔΚΜ αριθμό μελών στη λεγόμενη “βουλή” του ΤΕΕ, αυξάνει μόνο το “Μέτωπο”.

Πηγή pbnews.gr

 

Η ΔΚΜ μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας με τη βοήθεια και της κυβερνώσας ΝΔ κατάφερε να είναι κυρίαρχη δύναμη στο τοπικό Τμήμα και δεν απειλείται από ενδεχόμενη συνεργασία του δεύτερου και του τρίτου, καθώς δεν αρκούν οι δυνάμεις τους για να ξεπεράσουν αυτές της πρώτης ΔΚΜ, εκτός αν στο σχήμα διοίκησης του ΤΕΕ εμπλακεί και η παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ή του ΚΚΕ, ενδεχόμενο αρκετά δύσκολο.

Έτσι, η υπό τον Γιάννη Τσίγκρο ΔΚΜ είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους από ότι το 2019, τη συνεργασία της πιθανότατα με τη ΔΕΣΜΗ (ΠΑΣΟΚ) για να παραμείνει στη διοίκηση του Τμήματος Ηπείρου και για την επόμενη θητεία, αν και αυτό δεν είναι δεδομένο μιας και οι έδρες στη Διοικούσα Επιτροπή δεν αλλάζουν:

  • ΔΚΜ 4 έδρες
  • ΔΕΣΜΗ 3 έδρες
  • Ενωτική Πρωτοβουλία 1 έδρα
  • Αγωνιστικό Μέτωπο 1 έδρα

Η διοίκηση Τσίγκρου πέραν της όποιας… ώθησης έλαβε από τις δυνάμεις της ΝΔ, επιβραβεύτηκε από τα μέλη του τοπικού ΤΕΕ για την παρουσία της αυτά τα δύο χρόνια, την παρέμβασή της στα τοπικά πράγματα και την απουσία κάποιου λάθους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!