Η τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών και αθλητριών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών σχολών κατά το 2023 πραγματοποιήθηκε χθες στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον οποίο συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας ο κ. Κεφαλογιάννης “προχώρησε στη βράβευση του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Γεωργίου Προκοπίου, του υπαστυνόμου Β’ Αντωνίου Τσαπατάκη του ΑΕΑ/ΥΦΑΑ (Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας) για την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ κατά το έτος 2023, του σμηνία Μαρίνου Κωνσταντόπουλου της γραμματείας ΑΣΑΕΔ ( Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) για τη διάσωση ατόμου κατά τη διάρκεια της εκγύμνασής του στο γυμναστήριο του «Στρατοπέδου Παπάγου» και των πρώην διακεκριμένων αθλητών με διαχρονική προσφορά στον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ανθυπαστυνόμων (ε.α) Στέφανου Πολύζου, Γεωργίου Δερμάτη και Βασιλείου Κατσώνη και ανθυπασπιστών του Λιμενικού Σώματος (ε.α) Μιχάλη Κολλιόπουλου, Νικολάου Ηλιόπουλου και Αναστασίου Κουμπλή”.
Όπως έγινε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννης Βρούτσης, βράβευσε την ταγματάρχη Αιμιλία Τσούλφα, τον πλωτάρχη Στυλιανό Σωτηρίου, τον υπααστυνόμο Α’, Νικόλαο Μαύρο και τον ταγματάρχη Μιχαήλ Μηλαίο, μέλη της εθνικής ομαδας Ιστιοπλοίας, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα ιστιοπλοίας πέρυσι στην Αθήνα και αναδείχθηκε η καλύτερη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο παριστάμενος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο “Χ”: “Είχα τη μεγάλη χαρά να βραβεύσω τον αθλητή Αντώνη Μπουγιούρη, αντιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα master της κατηγορίας ILCA 7 που έγινε στην Πατάγια της Ταϊλάνδης. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι διακρίθηκαν. Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους!”
Ο παριστάμενος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο “Χ”: “Η προσπάθεια όλων (σ.σ. αθλητών και αθλητριών) μας γεμίζει υπερηφάνεια κ αισιοδοξία. Με ιδιαίτερη χαρά βράβευσα τον ανθυπασπιστή Δημήτρη Θεοδωρακάκο ΠΝ με το έπαθλο ήθους & αθλητικής προσφοράς”.
Στον σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνομενος προς τους πρωταγωνιστές της χθεσινης εκδήλωσης ο κ. Κεφαλογιάννης επανέλαβε ότι “το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στις προσπάθειές σας”. Παράλληλα ανέφερε ότι “η προσπάθεια και οι επιτυχίες σας μας γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια, πόσω μάλλον όταν αυτές συνοδεύονται από αξιοσημείωτες επιδόσεις, κυρίως όμως από απαράμιλλη επίδειξη ήθους”.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Μιχαήλ Ζαμπίδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!