Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο της παράταξης “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.
Στις συναντήσεις τόσο με τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Απόστολο Βασδέκη, όσο και με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Σωματείων Ηπείρου, Βασίλη Βράστο, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ δήμου και πυροσβεστικής.
Η συζήτηση με τον κ. Βασδέκη περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα ζητήματα πολιτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπέδιου.
Συμφωνήθηκε ότι και τα δύο θέματα αυτά βρίσκονται από πλευράς σχεδιασμού σε νηπιακό στάδιο και απαιτούνται σημαντικά κονδύλια ώστε να καταστούν αποτελεσματικά τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε επίπεδο εφαρμογής.
Το κεντρικό κράτος πρέπει να πάρει τη στρατηγική απόφαση να διαθέσει σημαντικά κονδύλια από το ταμείο ανάκαμψης για το οποίο απαιτείται ανασχεδιασμός σε ότι αφορά το διαμοιρασμό των πόρων.
Στην εξίσου ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Βράστο προέκυψε μια ακόμα βασική προτεραιότητα που δεν είναι άλλη από την άμεση φροντίδα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής που βρίσκεται η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Μπέγκας δεσμεύτηκε ότι τα πιο πάνω ζητήματα θα αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες της παράταξής του, σε περίπτωση που εκλεγεί δημοτική αρχή, τονίζοντας παράλληλα ότι η πυροσβεστική υπηρεσία διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία στα ζητήματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και για το δήμο την επόμενη μέρα θα αποτελέσει συνεργάτη σε όλους τους σχεδιασμούς που έχουν σχέση με τα αντικείμενα αυτά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!