Με αφορμή την κατάθεση αιτήματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γλαβίνας, κάλεσε «όλα τα κόμματα που ενδιαφέρονται πραγματικά να πέσει φως στο μεγάλο αυτό ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών να συμπράξουν, ώστε να διερευνηθούν τυχόν υπαιτιότητες και ευθύνες πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την περίφημη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση των διδηροδρόμων», μέσα από την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν με την πρόταση του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως «είναι άλλο πράγμα η εξεταστική επιτροπή. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας, τα πορίσματα και ενδεχομένως και το αντικείμενο διερεύνησης. Σύμφωνα με την πρόταση του ΚΚΕ, διευρύνθηκε ο χρονικός ορίζοντας της εξεταστικής επιτροπής από το 1997 και έπειτα. Η Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενη αυτήν την ευκαιρία, έσπευσε να συμφωνήσει αμέσως. Και προφανώς με τις ψήφους της ΝΔ αυτό θα επιτευχθεί. Εδώ, όμως, πρέπει να εξετάσουμε το συγκεκριμένο και όχι το αφηρημένο. Η ΝΔ θα μας απαντήσει αν θα δεχθεί την πρόταση για την προανακριτική που κάνει το ΠΑΣΟΚ;».

Ο κ. Γλαβίνας πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορά τις παρατάσεις που δόθηκαν κατά τη θητεία συγκεκριμένων υπουργών και δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε η επίμαχη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ το χρονικό διάστημα που έπρεπε, δηλαδή το 2016. «Φυσικά κατηγορούνται εξαιτίας των καθυστερήσεων για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας εις βάρος και της ΕΕ γιατί τα περισσότερα χρήματα ήταν ευρωπαϊκά», σημείωσε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποκλοπών και την κατηγόρησε για υποκριτική στάση στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών τονίζοντας πως είναι «χρέος της ελληνικής πολιτείας απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες ώστε να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι τυχόν έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!