Θ. Πιτούλης: Από τον σταθμό μέτρησης ρύπων μέχρι το καταδυτικό πάρκο Συβότων – Ο απολογισμός της Περιφέρειας στη Θεσπρωτία

Σταθμός μέτρησης ρύπων, ΒΙΟΠΑΘΕ, Τελωνείο Μαυροματίου, καταδυτικό πάρκο Συβότων και μεγάλα οδικά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο του απολογισμού του Θωμά Πιτούλη.

Θ. Πιτούλης: Από τον σταθμό μέτρησης ρύπων μέχρι το καταδυτικό πάρκο Συβότων – Ο απολογισμός της Περιφέρειας στη Θεσπρωτία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τον απολογισμό των παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας παρουσίασε κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, στις 26 Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Πιτούλης επέλεξε να αναφερθεί κυρίως σε δράσεις και παρεμβάσεις που, όπως σημείωσε, υπερβαίνουν την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και αφορούν την ολοκλήρωση χρόνιων εκκρεμοτήτων ή την προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι εδώ και δύο μήνες λειτουργεί στο Λαδοχώρι σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο οποίος εγκαταστάθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε, μετά από παρέμβασή του άλλαξε η αρχικά προτεινόμενη θέση εγκατάστασης, ώστε να είναι δυνατός ο αποτελεσματικότερος έλεγχος πιθανών ρύπων που προέρχονται από τον λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην υπόθεση των κατοικιών που είναι γνωστές ως «Βορειοηπειρωτικά» και «Ελβετικά» στους Φιλιάτες. Όπως τόνισε, μετά από πολυετείς προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες, ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης των παραχωρητηρίων προς τους δικαιούχους, δίνοντας λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε από το 1964.

Ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της μελέτης για την παράκαμψη Ηγουμενίτσας και τη σύνδεσή της με το Τελωνείο Μαυροματίου, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια εργάζεται πλέον για την εξασφάλιση χρηματοδότησης προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της νομοθετικής ρύθμισης που, όπως ανέφερε, επέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και έγκρισης του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ), καθώς και τις παρεμβάσεις που συνέβαλαν στην επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου μετά τα προβλήματα που είχαν οδηγήσει στην αναστολή λειτουργίας του.

Στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Πιτούλης ανακοίνωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι τελικές εγκρίσεις για το καταδυτικό πάρκο Συβότων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδότησης για τη λειτουργία του. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μια παρέμβαση που μπορεί να ενισχύσει την τουριστική επισκεψιμότητα και να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε τρία μεγάλα έργα που, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, καθώς οι μελέτες τους έχουν ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για τον διπλό κυκλικό κόμβο στο Καρτέρι – Πέρδικα, προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, την παράκαμψη της Νέας Σελεύκειας με οδικό άξονα δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση και δύο κυκλικούς κόμβους, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση και στατική θωράκιση του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

«Προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με σταθερά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, υποστηρίζοντας ότι η πορεία των έργων και των παρεμβάσεων αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην κριτική που ασκείται προς την Περιφερειακή Αρχή.

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google