«Ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ισορροπία του τετάρτου κύματος της πανδημίας. Σε αυτήν την ισορροπία δεν ανεβαίνουν τα κρούσματα, και σιγά-σιγά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στους θανάτους, αλλά και της πίεσης στο ΕΣΥ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Λάρισα, κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) με τίτλο: «Πανδημία: Υγεία, Κοινωνική Ανάπτυξη και Οικονομία. Μετά την καταιγίδα τι;».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην πανδημία, λέγοντας ότι «καταφέραμε να εντάξουμε και τις ιδιωτικές δομές στο σύστημα Υγείας, ώστε να υπάρξει ανακούφιση στο ΕΣΥ».

Παράλληλα, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι μένουν κενές κλίνες ΜΕΘ.

«Κατέθεσαν ερώτηση 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το αν υπήρχαν η δεν υπήρχαν κλίνες VIP που κρατούνταν. Το ενδιαφέρον σε μια τόσο σημαντική ερώτηση, είναι ότι δεν υπογράφει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ξανθός. ο οποίος και πήρε αποστάσεις. Διότι κριτική μπορούμε να δεχθούμε για πολλά πράγματα, αλλά για ελεεινά πράγματα θα υπάρχουν και απαντήσεις», σημείωσε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η οικονομία θα παραμείνει ανοιχτή, ενώ για τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε πως «ευελπιστούμε ότι τα πρώτα στοιχεία που είναι θετικά θα αποτυπωθούν σε 10 με 15 ημέρες που θα υπάρξουν σαφή στοιχεία».

Παράλληλα, σημείωσε πως οι εμβολιασμοί αυξάνονται συνεχώς, ενώ μίλησε για τις θεραπείες που υπάρχουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η πανδημία θα είναι διαχειρίσιμη το επόμενο διάστημα, αλλά και πως στην πορεία θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τέλος, μιλώντας για το μέλλον του συστήματος Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε πως το ΕΣΥ που χρειαζόμαστε μετά την πανδημία θα περιλαμβάνει ποιοτικούς δείκτες,

«ΕΣΥ δεν σημαίνει κρατικό σύστημα Υγείας. Θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ, όμως παράλληλα θα υπάρξουν οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, εκεί που υπάρχουν κενά. Αυτό που μας έδειξε η πανδημία, είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε δογματικοί», είπε ο υπουργός Υγείας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!