Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας απευθύνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), με σύνθημα «Είμαστε πιο πολλοί – Μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν:

  • Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, στην Ηγουμενίτσα (Εργατικό Κέντρο), 11:00 – 19:00

  • Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026, στην Ηγουμενίτσα (Εργατικό Κέντρο), 13:00 – 21:00

  • Τρίτη 3 Μαρτίου 2026, στην Παραμυθιά (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι»), 11:00 – 19:00

Έμφαση στη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους κλάδους

Το κάλεσμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, γραφεία, αποθήκες και logistics, πρατήρια καυσίμων, τηλεφωνικά κέντρα, εταιρείες φύλαξης, καθώς και σε κέντρα αισθητικής και ευεξίας.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η ανάγκη ενίσχυσης του σωματείου ως «στήριγμα στη διεκδίκηση του δίκιου και των δικαιωμάτων», με αιχμή ζητήματα όπως οι εργασιακές συνθήκες, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και οι μισθολογικές απολαβές.

Αναφορά σε εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα

Η ΔΑΣ κάνει λόγο για «εργασιακή ζούγκλα», αναφερόμενη σε πολύωρη εργασία, ευέλικτα ωράρια, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη συζήτηση για 13ωρη εργασία, στις μορφές ελαστικής απασχόλησης και στην ανάγκη υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις μισθών και επαναφορά των τριετιών.

Παράλληλα, θέτει ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κατάργησης εργολαβιών, σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο) και αντίθεσης σε πολιτικές που, όπως αναφέρει, συνδέονται με «πολεμική οικονομία».

Απολογισμός δράσεων της προηγούμενης διετίας

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης απολογισμός της δράσης του σωματείου την προηγούμενη διετία, με αναφορές σε συμμετοχή σε απεργίες και κινητοποιήσεις, στήριξη εργαζομένων σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας και παρεμβάσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

Το κάλεσμα καταλήγει με προτροπή για μαζική συμμετοχή στις εκλογές και στήριξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας.