Να πάρει σαφή θέση σχετικά με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία απαγορεύεται η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων ακόμη και αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ, όπως ισχύει για τους βουλευτές στο Κοινοβούλιο, καθώς κι ότι οι συνεδριάσεις θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών», κάλεσε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης, «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την Κυριακή, από την οποία απείχαν εξ ́αρχής τέσσερις παρατάξεις διαμαρτυρόμενες για τις πιο πάνω αποφάσεις.

«Αναμένουμε τις θέσεις σας γι’ αυτόν τον διαχωρισμό που υφίσταται η αυτοδιοίκηση καθώς και τις κινήσεις σας τόσο προς την ΚΕΔΕ όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να τροποποιηθεί η απόφαση και να επιτρέπεται η δια ζώσης συμμετοχή στις συνεδριάσεις των μη εμβολιασμένων αν έχουν αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Νομοσχέδιο περικοπής συμβασιούχων

Παράλληλα, ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% σε σχέση, με το 2020 στην οποία προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, το 2022.

Όπως είπε σχετική ρύθμιση προβλέπεται στο νομοσχέδιο: «Ενίσχυση διαφάνειας και λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, αποκατάσταση της ακεραιότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών», που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Το γεγονός της μείωσης έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων, με τις πρώτες να εκφράζονται δημόσια κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Μπέγκας ζήτησε από τη δημοτική αρχή να λάβει ξεκάθαρη θέση για το θέμα αυτό, μιας και η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων θα επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία του δήμου Ιωαννιτών.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!