Ευχές για μια καλή, αποδοτική και ασφαλή σχολική χρονιά, απεύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τη σημερινή τελετή του αγιασμού.

Ο κ. Μπέγκας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ανατολής και στελέχη της παράταξης βρέθηκε στο 4ο δημοτικό Ανατολής. 

 «Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη επένδυση για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Τα παιδιά μας πρέπει να αγωνίζονται, να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους και να τολμούν. Η σχολική κοινότητα και κυρίως οι ίδιοι οι μαθητές οφείλουν να στέκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό των συμμαθητών, καταπολεμώντας εκ των έσω και εξοβελίζοντας τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. Εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίζουμε και να τους ενισχύουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να συντηρήσουμε μία ποιότητα στα σχολικά κτίρια, την ποιότητα του δημόσιου χώρου που εν τέλει είναι η ποιότητα της ζωής μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η οργανωμένη Πολιτεία και κατ’ επέκταση ο δήμος Ιωαννιτών οφείλει σε αυτή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά με προκλήσεις όπως η πανδημία αλλά και η ενεργειακή κρίση, να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευθύνη τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν.

«Η παράταξή μας, μέσα και από την σημερινή συμβολική παρουσία των μελών της στον αγιασμό των σχολείων, δηλώνει παρούσα από τον θεσμικό της ρόλο σε οτιδήποτε χρειαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως έπραξε άλλωστε και όλα τα προηγούμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.


Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!