Την χθεσινή ανακοίνωση- απάντηση  της δημοτικής αρχής, σχετικά με το  «κενό εξουσίας» στο Δήμο Ιωαννιτών, σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, με ανάρτηση του. Αναλυτικά ο κ. Μπέγκας αναφέρει τα εξής:
“Και τίθενται τρία ερωτήματα σε σχέση με το χθεσινό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής:
1.Διέκρινε ο κάθε νοήμων δημότης του δήμου Ιωαννιτών έλλειμα σεβασμού σε σχέση με την περιπέτεια υγείας του δημάρχου,τόσο από μένα προσωπικά όσο & την παράταξη μας συνολικά,απ τη μέρα που έγινε δημοσίως γνωστή;
2.Μιλά το δελτίο τύπου για σκληρή αντιπολίτευση απ την παράταξη μας για τρία χρόνια.Θα παρακαλούσα λοιπόν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να μας ενημερώσει για το ποσοστό των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που η παράταξη μας υπερψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής.Σας βεβαιώνω ότι είναι πάνω από ενενήντα τοις εκατό.
Η διαφορετική,τεκμηριωμένη άποψη σε σημαντικά ζητήματα είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης και υποχρέωση εκ του ρόλου της στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων ,αναλαμβάνει δε την ευθύνη των απόψεων της απέναντι στους δημότες.
Μήπως θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική αρχή γιατί επέλεξε να «σταματήσει το χρόνο» στο δήμο μας για δυο τουλάχιστον χρόνια εξ αιτίας της εμπάθειας της σε σχέση με τα πεπραγμένα της δίκης μας δημοτικής αρχής;
Ενστερνίστηκε η σημερινή δημοτική αρχή την αρχή της «συνέχειας της διοίκησης»;
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η ακύρωση του διαγωνισμού των led και οι παλινωδίες σε σχέση με το έργο της κεντρικής πλατείας.
3.Είναι κακό η αντιπολίτευση να διαπιστώνει την αδράνεια της δημοτικής αρχής σε σχέση με την υποχρέωση του δήμου να τοποθετηθεί σε μείζονα ζητήματα & να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου;
Αυτό ακριβώς συνέβη με τη διαβούλευση του Π.Δ για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.
Για μια ακόμη φορά καταθέτω τον απόλυτο σεβασμό & την συμπαράσταση μου στην περιπέτεια υγείας του δημάρχου ,αλλά αυτό γνωρίζουμε όλοι ότι δεν σταματά τις εξελίξεις στο δημόσιο χώρο και εμείς που συμμετέχουμε στα κοινά οφείλουμε να τις παρακολουθούμε & να συμμετέχουμε σ αυτές.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!