Με τη συνδρομή ενός 72χρονου Γενικού Ιατρού με έδρα τη Στουτγκάρδη, ο «ψευτογιατρός», φυσιοθεραπευτής, έπειθε εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις, να διακόψουν τις ενδεδειγμένες θεραπείες τους και να λάβουν τα «γιατροσόφια» του.

Πέντε από αυτούς βρήκαν τραγικό θάνατο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του.

Φρόντιζε πάντοτε μετά τη χορήγηση των ουσιών, να εξαφανίζει τα άδεια φιαλίδια, για να μην αφήνει ίχνη πίσω του.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον 15 ασθενείς είχαν εξαπατηθεί από τους δύο άνδρες που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 900.000 ευρώ.

Η δράση των δύο ανδρών, που τερματίστηκε έπειτα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και κράτησε έως το Νοέμβριο του 2020.

Θύματα τους έχουν πέσει ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κέρκυρα , την Ηγουμενίτσα και  τη Χίο. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 66χρονος χρησιμοποιώντας ιατρικούς τίτλους και ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσιαζόταν στα θύματά του ως φυσίατρος ή νευρολόγος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα του φυσιοθεραπευτή, ενώ αντίστοιχα ο Γερμανός συνεργός του, ο οποίος είναι γενικός ιατρός παρουσιάζονταν ως γενετιστής ή νευρολόγος. Υπόσχονταν πλήρη ίαση ή τουλάχιστον θεαματική βελτίωση της υγείας των ασθενών τους εφόσον δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

Μάλιστα προκειμένου να πείσουν τα θύματα τους για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ανέφεραν ότι ακριβώς επειδή ήταν τόσο αποδοτική ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρίζονταν ότι διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, χρησιμοποιούσαν τις θεραπείες, ενώ έφθαναν ακόμη και στο σημείο να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις.

Αρχικά έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, με τα έξοδα όλα να τα καλύπτουν εξ’ ολοκλήρου οι ασθενείς. Στη συνέχεια ακολουθούσε και κατ’ ιδίαν εξέταση από τον αλλοδαπό γιατρό, όπου παρουσίαζαν στους παθόντες το όφελος από την προτεινόμενη θεραπεία. Αφού λάμβαναν την έγκριση για την έναρξη της θεραπείας, τους χορηγούσαν υποδόρια ένεση. Ακολούθως, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναλάμβανε να πραγματοποιεί τις ενέσεις ο 66χρονος είτε οικείοι των ασθενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα οι ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένους ασθενείς σύστηνε να σταματήσουν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που τους είχαν χορηγήσει θεράποντες ιατροί, προκειμένου να αποδώσει η θεραπεία με τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι συνέδραμε στο να επισπευσθεί ο θάνατος του ασθενούς

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!