Τι απαντά η Ελεονώρα Μελέτη για τη δήλωση περί εργοδοτών που «εκβιάζονται από αντιεπαγγελματίες εργαζόμενους» (βίντεο)
Αντιδράσεις προκάλεσε δήλωση της Ελεονώρας Μελέτη στο Ευρωκοινοβούλιο για εργοδότες που εκβιάζονται από εργαζόμενους. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την Αριστερά για διαστρέβλωση των λεγομένων της και κατήγγειλε απειλές στα κοινωνικά δίκτυα.
Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρας Μελέτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις εργασιακές σχέσεις, όταν αναφέρθηκε στα δικαιώματα των εργοδοτών και σε περιπτώσεις, όπως υποστήριξε, εκβιασμού τους από εργαζόμενους.
Η ευρωβουλευτής έθεσε στην Ολομέλεια το ερώτημα: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από αντιεπαγγελματίες εργαζόμενους;», προκαλώντας αντιδράσεις τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης αναφοράς, η Ελεονώρα Μελέτη προχώρησε σε διευκρινίσεις μέσω βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, κατηγορώντας την Αριστερά για διαστρέβλωση των δηλώσεών της.
«Η Αριστερά κόβει, ράβει και διαστρεβλώνει»
Στην απάντησή της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση απομονώθηκε από το συνολικό περιεχόμενο της παρέμβασής της.
«Η Αριστερά για ακόμα μία φορά καταφεύγει στη γνωστή της τακτική. Κόβει, ράβει και διαστρεβλώνει τα λεγόμενα όσων δεν συμφωνούν μαζί της, προκειμένου να κατασκευάσει μια βολική για την ίδια αφήγηση», ανέφερε.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε υποκίνηση μίσους και απειλές κατά της ζωής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η αναφορά της στην προστασία των εργαζομένων
Η Ελεονώρα Μελέτη απέρριψε την κριτική ότι η τοποθέτησή της στρεφόταν εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Όπως υποστήριξε, είχε διατελέσει σκιώδης εισηγήτρια σε φάκελο που αφορούσε την προστασία των εργαζομένων και τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στον χώρο εργασίας.
Σύμφωνα με την ίδια, η σχετική έκθεση υπερψηφίστηκε από πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.
«Η απομόνωση μιας φράσης από την παρέμβασή μου αδικεί την πολιτική δουλειά που έγινε, αποπροσανατολίζει από το ουσιαστικό ζήτημα και παραπληροφορεί τους πολίτες για τα δρώμενα και τους εργαζομένους για τα δικαιώματά τους», ανέφερε στην ανάρτησή της.
Η ευρωβουλευτής υποστήριξε ακόμη ότι η δημόσια συζήτηση πρέπει να περιλαμβάνει και τους εργοδότες, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη γενίκευση ότι όλοι αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους με τον ίδιο τρόπο.
Η αντιπαράθεση επικεντρώνεται στο κατά πόσο η αναφορά της στους εργοδότες που, κατά την ίδια, υφίστανται εκβιασμούς αποδίδει το συνολικό περιεχόμενο της παρέμβασής της ή δημιουργεί μια διαφορετική εικόνα για τις εργασιακές σχέσεις.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033