Από αύριο στις έξι το πρωί και μέχρι στις 16Μαρτίου στις 6 το πρωί, μπαίνουν σε εφαρμογή αλλαγές που αφορούν στις μετακινήσεις.

Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Σε Γιάννενα και Πρέβεζα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ σε Άρτα και Θεπρωτία  από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Τα σχολεία στους Νομούς Ιωαννίνων  και Πρέβεζας θα λειτουργούν κανονικά με μοναδική εξαίρεση τα Λύκεια στα οποία θα υπάρχει  τηλεκπαίδευση.

Συνεχίζεται με τηλεκπαίδευση η λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας η αγορά  και τα κομμωτήρια θα είναι κλειστά.Ανοιχτά μένουν τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση επιτρέπονται: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, δ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.

Στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας,η  λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!