Και άνετες θέσεις στάθμευσης και άνετα WC και μία κατηγορία με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ κι εργαλεία που χαρίζουν στα ΑμεΑ και στα εμποδιζόμενα άτομα μια πιο ευχάριστη καθημερινότητα, έχει το ανανεωμένο κατάστημα Praktiker στα Ιωάννινα! Αυτό, ωστόσο, είναι μονάχα το πρώτο «Σπίτι Ανοιχτό» της εταιρείας με είδη σπιτιού και κήπου γιατί αναμένεται να ακολουθήσουν πολλά ακόμα αφού σταδιακά όλα τα καταστήματα Praktiker θα περάσουν στη νέα εποχή βιωσιμότητας και προσβασιμότητας.

 

Το κατάστημα των Ιωαννίνων έχει ανανεωθεί πλήρως με νέο branding, νέο εσωτερικό σχεδιασμό και μία ακόμα μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση που προσφέρει όλα όσα μπορεί να χρειάζεστε για τον κήπο και το σπίτι, και σας γεμίζει ιδέες. Στο επίκεντρο της ανανέωσης βρίσκεται η βιωσιμότητα και η προσβασιμότητα αποδεικνύοντας ότι η Praktiker είναι έμπρακτα εδώ για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Άλλωστε σε μια χώρα όπου 1 στα 10 άτομα είναι ΑμεΑ (πηγή: ΕΣΑμεΑ) και 4 στα 10 εμποδιζόμενα (πηγή: ΟΑΣΑ), η προσβασιμότητα δεν μπορεί να θεωρείται «πολυτέλεια». Η άνετη πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και καταστήματα είναι δείγμα μίας δημοκρατικής κοινωνίας όπου όλοι είναι ισότιμοι. 

Γι’αυτό και η Praktiker ξεκίνησε το εν λόγω πρόγραμμα προσβασιμότητας και συμπερίληψης μέσα από το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει τα δικά της σπίτια, τα καταστήματά της, σε «Σπίτια Ανοιχτά». Στόχος της είναι σύντομα όλα τα καταστήματά της, πανελλαδικά, αλλά και το site της και το Contact Center της, να είναι προσβάσιμα σε όλους. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανακαίνισης φροντίζει να παρέχει έξυπνες λύσεις για να είναι το ίδιο προσβάσιμα και όλα τα σπίτια μέσα από μία συμπεριληπτική κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα είδη ικανά να κάνουν την καθημερινότητά των ΑμεΑ πιο απλή και εύκολη, όπως βοηθητικές λαβές, λύσεις για ένα ολοκληρωμένο μπάνιο, μαξιλάρια στήριξης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και πολλά άλλα. Παράλληλα, το κατάστημα Ιωαννίνων διαθέτει στους χώρους υγιεινής του WC για εμποδιζόμενα άτομα και AμεA καθώς και αλλαξιέρα για βρέφη, ενώ από στις θέσεις parking που διαθέτει το κατάστημα, 4 προορίζονται για εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ, ενώ βρίσκονται κοντά στην είσοδο του καταστήματος.

 

Οι εκθεσιακοί χώροι στο Praktiker Ιωαννίνων είναι τώρα ακόμα πιο πλούσιοι προσφέροντας μία αναβαθμισμένη, σύγχρονη εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες, ενώ οι 54 εργαζόμενες και εργαζόμενοί του έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση του προγράμματος συμπερίληψης, ώστε να μπορούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια σε όλους.

 

Εκτός από συμπεριληπτικό το νέο κατάστημα είναι και πολύ πιο βιώσιμο αφού ο φωτισμός γίνεται εξολοκλήρου με λάμπες LED που μειώνουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, στον χώρο στάθμευσης υπάρχει κι ένας νέος διπλός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων . Όπως και τα υπόλοιπα καταστήματα Praktiker, έτσι και το ανανεωμένο κατάστημα των Ιωαννίνων διαθέτει parking ανακύκλωσης μεγάλων οικιακών συσκευών καθώς και ανακύκλωση για μπαταρίες, μικροσυσκευές, εργαλεία και λάμπες. Τέλος, έχουν δημιουργηθεί γωνιές για τις υπηρεσίες Kipos & Interior Experts για να τους βρίσκετε ακόμα πιο εύκολα.

Η πορεία της Praktiker προς μια κοινωνία πιο όμορφη και ισότιμη έχει ξεκινήσει, αποτελώντας πρότυπο για άλλες επιχειρήσεις πανελλαδικά. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το νέο κατάστημα και να απολαύσετε όλα όσα εκείνη έχει ετοιμάσει για εσάς.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!