Ευκολότερη, αλλά υπό προϋποθέσεις θα είναι η διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης για μισθωτούς και συνταξιούχους, αφού θα είναι προσυμπληρωμένη, από την ΑΑΔΕ.

Με τον τρόπο αυτό θα αποτελεί πλέον παρελθόν ο «πονοκέφαλος» της φορολογικής δήλωσης. Εκτιμάται ότι αυτό θα ισχύσει περίπου για 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι όμως δεν είχαν πέρυσι καμιά μεταβολή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση.

Πρόκειται για μια από τις δράσεις της ΑΑΔΕ και αφορά στην αυτόματη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων των φορολογουμένων οι οποίοι απέκτησαν το 2023 εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις και δεν είχαν αλλαγές σε οικογένεια και περιουσία.

Για να γλιτώσουν οι φορολογούμενοι από την υποβολή φορολογικής δήλωσης μέσω του TAXIS θα πρέπει να έχουν εισοδήματα αποκλειστικά εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις. Κερδίζουν έτσι την αμοιβή του λογιστή κι έχουν ταχύτερη εκκαθάριση της δήλωσης.

Κανονικά θα υποβάλλουν την δήλωσή τους, όπως κάθε χρόνο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εισοδηματίες. Επίσης κανονικά θα την υποβάλλουν και όσοι έχουν κέρδη
από συμμετοχή σε εταιρίες και όσοι έχουν ενοίκια.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!