Την δεύτερη διάκριση στην κατηγορία «BEST CULINARY STORYTELLER» κέρδισε η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» στον διεθνή διαγωνισμό FOODTREKKING AWARDS 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο η «World Food Travel Association». Στην κατηγορία «BEST CULINARY STORYTELLER» έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και φορείς του Γαστρονομικού Τουρισμού που διακρίθηκαν τον περασμένο χρόνο στην συγγραφή άρθρων, στη δημοσίευση φωτογραφιών, στην παραγωγή video και στην έρευνα, μελέτη, τεκμηρίωση και εξιστόρηση γεγονότων σχετικά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής τους.

Την πρώτη θέση κέρδισε η επιχείρηση «Tourism Saskatoon» του Καναδά.

Συγκεκριμένα, οι νικητές και οι επιλαχόντες ανά κατηγορία ήταν: ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

 Νικητής: Tourism Saskatoon (Καναδάς)

 Επιλαχών: Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» (Ήπειρος, Ελλάδα)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

 Νικητής: Comune di Buccheri (Σικελία, Ιταλία)

 Επιλαχών: Associazione regionale Strada dell’Olio Dop (Ούμπρια, Ιταλία) ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (για τους τουριστικούς προορισμούς που επιβίωσαν κατά την διάρκεια της πανδημίας χάρη σε καινοτόμες πρακτικές)

 Νικητής : Preidlhof Resort (Μεράνο, Ιταλία)

 Επιλαχών: Venissa (Βενετία, Ιταλία)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

 Νικητής : Local Food Adventures, Όκλαντ, ΗΠΑ

 Επιλαχών: Tori Avey – Tori’s Mediterranean Table (ΗΠΑ)

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» κος Θεόδωρος Αλεξίου, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση της Λέσχης μας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρονομικού Τουρισμού αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή. Είναι ηθικό μας καθήκον να αφιερώσουμε την διάκριση αυτή στον ιδρυτή της Λέσχης μας Αλέξανδρο Γιώτη, ένα άνθρωπο που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην Ελληνική Γαστρονομία και που αποτέλεσε την έμπνευση για εμάς που συνεχίζουμε το έργο του για την ανάδειξη και προώθηση της Ηπειρωτικής διατροφής, των τεχνικών και των συνταγών της αλλά και του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντός της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!