Για την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου μετακινείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία θα γνωμοδοτήσει για την αναστολή χρηματοδότησης στο κόμμα «Σπαρτιάτες».

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής είχε οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω εθνικού πένθους για την θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Υπενθυμιζεται οτι η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα συνεδριάσει η προκειμένου να διατυπώσει τη γνώμη της «περί της συνδρομής των προϋποθέσεων για την αναστολή κάθε είδους κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος «Σπαρτιάτες». Πλην των μελών της επιτροπής, έχει κληθεί να προσέλθει, εάν το επιθυμεί, και ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλειος Στίγκας.

Είχε προηγηθεί η ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών στις 17 Δεκεμβρίου 2024. Όπως είχε πει τότε στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος «με την τροπολογία συμπληρώνεται η εκλογική νομοθεσία η οποία αφορά τη δυνατότητα η Βουλή, με απόφαση που θα λάβει, με ονομαστική ψηφοφορία, να αναστείλει την χρηματοδότηση κόμματος, μέχρι να βγει αθωωτική απόφαση από τη δικαιοσύνη, σχετικά με πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι οι πραγματικοί αρχηγοί των κομμάτων και έχουν καταδικαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του 187 και του 187Α του ΠΚ»

 

 

ΠΗΓΗ: CNN Greece

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!