Το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (στα Σεισμόπληκτα) θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ηπείρου στην 28η Ετήσια Συνάντηση Αντιπροσώπων της Helmepa Junior, καθώς πραγματοποίησε πέρυσι τις περισσότερες δράσεις στην Ήπειρο, με την Ομάδα 3141(Ν).

Η μαθήτρια που θα εκπροσωπήσει την Ήπειρο είναι το νήπιο Π. Λ. από το 4ο τμήμα του Νηπιαγωγείου.

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Marriott στο Παλαιό Φάληρο, θα παρευρεθούν η κ. Τάλλου Κωνσταντίνα, Διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων κ. Βέργος Κωνσταντίνος και οι γονείς της μαθήτριας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 13 μαθητές-Αντιπρόσωποι των 13 Περιφερειών από όλη την επικράτεια, μέσω της τεχνικής Design Thinking ειδικά προσαρμοσμένη για την ηλικιακή ομάδα και με τη βοήθεια Συντονιστή, θα μοιραστούν την εμπειρία τους για το πρόγραμμα και θα συνεργαστούν ως Συμβούλιο για τη σύλληψη και ανακοίνωση του δικού τους περιβαλλοντικού μηνύματος ως κοινό ψήφισμα του Συμβουλίου Αντιπροσώπων για την κλιματική αλλαγή.

Το ψήφισμα των παιδιών και η δέσμευση των εκπαιδευτικών θα ανακοινωθούν με Δελτίο Τύπου και θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Περιβάλλοντος καθώς και σε άλλους φορείς και Υπουργεία της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Θα ακολουθήσει προαιρετική επίσκεψη στο Ευγενίδειο/ Πλανητάριο.

Η κ. Τάλλου ευχαρίστησε όλους τους περσινούς μαθητές του τμήματός της και τους γονείς τους για την τόσο αξιόλογη προσπάθειά τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος κάτω από τις πολύ δύσκολες επιδημιολογικά συνθήκες και υποσχέθηκε πως επιστρέφοντας θα μοιράσει σε όλους τα δώρα της Helmepa Junior.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!