Για τρίτη συνεχόμενη φορά πρόκειται να επισκεφτεί τη χώρα μας το ρομπότ celebrity Sophia που όπως φαίνεται μέχρι τώρα έχει μαγευτεί από την Ελλάδα και την διαφημίζει παγκοσμίως.

Στις προηγούμενες επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο η σαγηνευτική της προσωπικότητα και οι έξυπνες απαντήσεις της, αλλά και ένα μικρό ατύχημα της, προκάλεσαν το ενδιαφέρον διεθνούς και πανελλήνιας εμβέλειας μέσων επικοινωνίας αλλά και του διαδικτύου.

Αυτή τη φορά το δημοφιλές ρομπότ θα δώσει το παρόν στις 4 Ιουνίου στη Ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια, αλλά και θα πρωταγωνιστήσει σε διεθνή καμπάνια συζήτησης και προβολής σε συνεργασία με ένα Υπουργείο μας.

 

Στο επίκεντρο της προσοχής ωστόσο είναι η πρώτη της επίσκεψη στην Κέρκυρα υπό την αιγίδα του Δήμου και την ενεργή συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών, με τους οποίους θα συζητήσουν τις εξελίξεις και τις μεταποιήσεις που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη σε υπηρεσίες Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Στις 5 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας στις 4 το απόγευμα η Sophia θα συναντήσει δημοσιογράφους, μαθητές, φοιτητές και όσους πολίτες επιθυμούν να την γνωρίσουν από κοντά, να τις θέσουν ερωτήματα, να φωτογραφηθούν και να αλληλεπιδράσουν μαζί της.

Εντύπωση προκαλεί πώς με το άκουσμα και μόνο της έλευσή της έχει προκληθεί μαζικός ενθουσιασμός από όλο το Νομό. Μάλιστα για πρώτη φορά το ρομπότ θα συνοδεύει ο υιός του ιδιοκτήτη της εταιρείας και δημιουργού της Sophias, Zeno Wesley Hanson.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!