Την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρακολούθησαν πέρσι παιδιά από σχολεία όλης της Ηπείρου και ήταν χαρά μας που την αγάπησαν όσο εμείς. Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για το φετινό χειμώνα (2023-24) θα παρουσιάσει την παράσταση «To Δίλημμα του Αυτοκράτορα» των Αλέξανδρου Ράπτη και Φώτη Δούσου, βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη.
Το έργο “Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα” βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι, το οποίο εξετάζει τη σχέση ενός μηχανικού και ενός πραγματικού αηδονιού με έναν άνθρωπο. “Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα” διατηρεί τις βασικές δομές του μύθου και εστιάζει στη σύγκρουση που φέρνει η χρήση της νέας τεχνολογίας απέναντι στη φυσικότητα του, μέχρι πρότινος, τρόπου ζωής των ανθρώπων. Δεν οδηγείται σε εύκολα συμπεράσματα και δεν απορρίπτει το ένα ή το άλλο μοντέλο ζωής. Στόχος του είναι να φωτίσει με ευκρίνεια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε κατάστασης, να προβληματίσει τους μικρούς θεατές και να ανοίξει μαζί τους έναν γόνιμο διάλογο.

Σύνοψη του έργου:

Ο αυτοκράτορας της Κίνας Τενγκ Τουν Τε είναι βαριά θλιμμένος και ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει χαρούμενος είναι αν ακούσει το θεραπευτικό τραγούδι ενός σπάνιου μαγικού αηδονιού. Αυλικοί και υπηρέτες τρέχουν στα πέρατα της Κίνας, το βρίσκουν και το πείθουν να έρθει στο παλάτι για να σώσει τον αυτοκράτορά τους. Ο αυτοκράτορας όντως γίνεται καλά.
Μια μέρα όμως ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας του στέλνει για δώρο ένα μηχανικό αηδόνι που τραγουδάει το ίδιο καλά με το δικό του. Το μηχανικό αηδόνι αν και δεν νιώθει αληθινά συναισθήματα δεν κουράζεται και δεν βραχνιάζει ποτέ. Ο αυτοκράτορας είναι σε δίλημμα.
Ποιο από τα δύο αηδόνια να κρατήσει;

Συντελεστές:

Kείμενο: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος,
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης,
Χορογραφίες: Λάουρα Τσιάτη,
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώτα Ορφανίδου,
Πρωτότυπη μουσική: Hippo Theatre Group,
Φωτισμοί: Απόστολος Κουτσιανικούλης
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη,
Κώστας Χατζηγεωργίου.

 

Η παράσταση θα παίζεται καθημερινά για σχολεία. Επίσημη πρεμιέρα ανοιχτή προς το κοινό των Ιωαννίνων, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, Καμπέρειο Θέατρο.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!