Στήριξη στις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και στην κινητοποίηση στην Περιφέρεια την Τετάρτη 8/11 στις 14:00 έδωσε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων..

Αναλυτικά:

“Η Κυβέρνηση που νομοθέτησε το αντεργατικό έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και επιχείρησε να βάλει στο γύψο τα εργατικά σωματεία, τώρα επιδιώκει με απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο να επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες από αυτούς στο λουκέτο.

Μισθωτοί, μικροί επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι, πληρώνουμε το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Φορτωνόμαστε μαζί τους άδικους φόρους, όπως τον ΕΝΦΙΑ, που καμία κυβέρνηση δεν καταργεί, μαζί πληρώνουμε την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μαζί πληρώνουμε την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Αγανακτούν, λένε, τα κυβερνητικά στελέχη με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή των επαγγελματιών, γιατί οι υπόλοιποι πληρώνουν κανονικά φόρους. Εξαπατούν συνειδητά! Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να ονομάζει τη νέα φοροληστεία στους αυτοαπασχολούμενους «φορολογική δικαιοσύνη», όταν μόνο το 5% των φορολογικών εσόδων πληρώνει το μεγάλο κεφάλαιο με την εθελοντική φορολογία και τις 58 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Με τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών. Με τις 12ετείς και άλλες φοροαπαλλαγές των στρατηγικών επενδυτών που εντάχθηκαν στους «αναπτυξιακούς» νόμους των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. Με τις off shore, τις τριγωνικές συναλλαγές, τους φορολογικούς παραδείσους, που κανείς δεν ξέρει και δεν άκουσε.

Πονηρά η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να στέψει τους εργαζόμενους ενάντια στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους για να στρώσει το έδαφος ώστε αύριο να αξιοποιήσει τους επαγγελματίες σαν μοχλό πίεσης ενάντια στην αύξηση του βασικού μισθού.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δε θα περάσει. Μαζί, εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκινάνε 8 Νοέμβρη.”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!