Με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της ζωής και της ελπίδας, φωταγωγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου, το δημοτικό κτίριο- Εκθετήριο Οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας,  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι: «Βάφουμε τον Κόσμο  Πορτοκαλί. Τερματίζουμε τη Βία κατά των Γυναικών ΤΩΡΑ.»

Ο Δήμος Ζίτσας, συμπορευόμενος με την παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το 2021 συμμετείχε στη δράση που στόχο έχει την ενίσχυση της επίγνωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, αλλά και την κινητοποίηση των γυναικών θυμάτων βίας και τρίτων προσώπων σχετικά με την άμεση καταγγελία περιστατικών βίας. 

Η αντιδήμαρχος  Γιαννούλα Γεωργούλη, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ζίτσας  στην εν λόγω δράση υπογράμμισε: «Όλες και όλοι ας καταδικάσουμε κάθε συμπεριφορά που προκαλεί σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική βλάβη ή πόνο στις γυναίκες. Ας είμαστε ενωμένοι για την εξάλειψη της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας». 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!