ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

26 ΓΕΝΑΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 12πμ στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7μμ στην Περιφέρεια Ηπείρου

 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει το δίκαιο αγώνα, τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, των αμπελουργών, των μελισσοκόμων της περιοχής μας που περήφανα οργανώνουν την πάλη τους για να μείνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους.

Ο Συντονισμένος αγώνας στα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας με τα συλλογικά τους όργανα, ήδη τρομάζει την κυβέρνηση και την οδηγεί στην συκοφαντία και την καταστολή. Καταστολή και χθες με ΜΑΤ και χημικά στους αγρότες της Καρδίτσας στον Ε65 και την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Ηπείρου, και κάθε χρόνο διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Αυτό που βγάζει πραγματικά τους αγροτοκτηνοτρόφους στον δρόμο – και σήμερα και χτες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά – είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και με «μοχλό» την ΚΑΠ της ΕΕ. Προβλήματα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα».

Αυτές οι πολιτικές ευθύνονται για την εκτόξευση του κόστους παραγωγής στα ύψη, όπως και για το γεγονός ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι παρατημένοι στο έλεος του καιρού και διαφόρων ασθενειών, χωρίς να αποζημιώνονται πλήρως για τις καταστροφές στην παραγωγή τους. Φέτος μάλιστα είδαν το εισόδημά τους να ροκανίζεται ακόμα περισσότερο από τις μεγάλες περικοπές της νέας ΚΑΠ.

Ο αγώνας εργατών και αγροτών είναι κοινός, είναι ο αγώνας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που θεριεύουν την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα όλων μας. Απέναντί μας έχουμε το κράτος και όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τους εμποροβιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τραπεζίτες, αυτούς που έχουν μονόδρομο και δίνουν όρκους πίστης στα κέρδη τους απέναντι στις ζωές μας.

 

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα σας:

1)Καμία μείωση στην τιμή, στο γάλα. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο, σε κάθε αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

2) Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 €/κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

3) Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για την βεβαιωμένη καταστροφή στα αμπέλια λόγω του περονόσπορου με ενίσχυση 600€/στρέμμα και σε άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ

4) Αφορολόγητο όριο στα 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

5) Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό – ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του και να είναι διασφαλισμένος ο κρατικός και δημόσιος χαρακτήρας του με 100% χρηματοδότηση από το κράτος. Όχι στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

6) Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους κα αγρότες.

7)Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Καμία κατάσχεση επιδοτήσεων. Κανένα σπίτι, στάβλος και γεώτρηση χωρίς ρεύμα

8) Να καλυφθούν άμεσα τα κενά και να στελεχωθούν τα Αγροτικά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας

9) Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν – αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις.

10)Με ευθύνη και δαπάνη του κράτους να γίνουν έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντιχαλαζικής κ.α σύμφωνα με τις επιστημονικές – τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!