Το Φεστιβάλ Δωδώνης γίνεται φέτος 5 ετών.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Επιχορήγηση και την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης εκτείνεται χρονικά από τις 28 Ιουλίου ως τις 22 Αυγούστου.

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 21:00 (για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση του κοινού θα αρχίζει στις 20:00).

Χορηγοί του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης είναι οι εταιρείες ΒΙΚΟΣ, COSMOTE και Νέα Οδός. Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Ιωαννίνων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

«Η αρχική σύλληψη της ιδέας του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων να αναδείξουν το Αρχαίο Θέατρο μετατρέπεται πλέον στον κορυφαίο θεσμό του Αυγούστου που χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου» τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης για να προσθέσει: «Για εμάς, οι φετινές εκδηλώσεις δεν είναι «ακόμα μια χρονιά που αντέξαμε». Είναι η χρονιά που συνεχίζουμε και βάζουμε το στόχο της ανοδικής πορείας του Φεστιβάλ. Άλλωστε οι περισσότεροι από 60.000 θεατές που έχουν παρακολουθήσει τις τέσσερις πρώτες διοργανώσεις, συνηγορούν αν μη τι άλλο, υπέρ της εξελισσόμενης δυναμικής του θεσμού».

Πρόγραμμα

 28 Ιουλίου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Ομάδα Anima – «Μία χώρα δύο αιώνες μετά».
Συγγραφέας: Ανδρέας Φλουράκης, Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θεόδωρος Λεμπέσης

To έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει με χιούμορ και ευθύνη για το πως οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους αλλά και για

page1image2581830512 page1image2581830800

Σπανός – Παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη βυζαντινή σατιρική ακολουθία.

Η παράσταση αξιοποιεί ως βασικό άξονα το κορυφαίο βυζαντινό έργο που επιγράφεται Ακολουθία του ανόσιου τραγογένη σπανού. Πρόκειται για μια μοναδική σάτιρα του ύστερου Βυζαντίου σε μορφή εκκλησιαστικής ακολουθίας που είναι γραμμένη σε δημώδη γλώσσα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Ένας σπανός ταπεινός καλόγερος ζει απομονωμένος σε ένα αντρικό μοναστήρι. Το καθαρό του πρόσωπο και η ευγένεια τον κάνουν στόχο σε μια ομάδα μοναχών, οι οποίοι τον πειράζουν με αστεία και δοκιμάζουν την πίστη του στο Θεό.

Σύλληψη, κείμενο σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βιβιλάκης, Σπανός Στεφανία Γουλιώτη, Μουσική: Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Σκηνογραφική επιμέλεια- κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Εκτέλεση παραγωγής: Οθόνιον-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
Προκράτηση θέσεων στην πλατφόρμα του Υπουργείου Πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://digitalculture.gov.gr

 •   11 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Ελένη» του Ευριπίδη Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας.

  Γραμμένο λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας.

  Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος α’), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος β’), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).

 •   22 Αυγούστου (Πανσέληνος) – Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης
  Νατάσα Μποφίλιου – «Η Εποχή του Θερισμού»
  Τραγούδι: Νατάσα Μποφίλιου, Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης, Επιμέλεια Προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

  Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι την «Εποχή του Θερισμού» στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

  Η «Εποχή του Θερισμού», η νέα παράσταση της πλέον καταξιωμένης δημιουργικής ομάδας της ελληνικής μουσικής, μία παράσταση βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους, που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και θεωρήθηκε το καλύτερο έργο τους έως τώρα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό, ύστερα από τον δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε.

  Εισιτήρια:
  Μόνο για τις παραστάσεις «Ιππείς» (Εθνικό Θέατρο) και «Ελένη» (ΚΘΒΕ) θα ισχύσουν εισιτήρια, ως εξής:

– Γενική Είσοδος: 15€

page3image2582215088 page3image2582215376 page3image2582215664

– Δημότες Δήμου Δωδώνης: 4€ (η πιστοποίηση της δημοτικότητας θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Δωδώνης, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας)

Ελεύθερη Είσοδος για Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας) και Ανέργους Δημότες του Δήμου Δωδώνης (με την επίδειξη στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, του σχετικού δελτίου ανεργίας σε ισχύ και της Αστυνομικής Ταυτότητας).

Μόνο για τις παραστάσεις «Μία χώρα δύο αιώνες μετά» (συμπαραγωγή Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, Ομάδα Anima) και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, θα ισχύσουν εισιτήρια, ως εξής:

 • –  Γενική Είσοδος: 10€
 • –  Δημότες Δήμου Δωδώνης: 4€
  Παιδιά, ΑμεΑ και Άνεργοι, όπως παραπάνω

  *Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο

  https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!