Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ΚΥΑ σχετικά με τα επί πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία τονίζει:

Η  Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών – επί πληρωμή – χειρουργείων, είναι απλά ο “τιμοκατάλογος” για το πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς στο κατ’ όνομα δημόσιο σύστημα υγείας για να χειρουργηθούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθετώντας το νόμιμο φακελάκι ξεπέρασε και τον εαυτό της!

Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Όποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό!

Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, ότι με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και απογείωσε αυτή της ΝΔ, εμπορευματοποιείται περισσότερο το σύστημα υγείας και απομακρύνεται η δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν πρόσβασης σε μια σειρά αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης για το λαό.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ένα φθηνότερο ιδιωτικό σύστημα μέσα στο δημόσιο. Χρειάζεται σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό που θα αμείβεται αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!