Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, σε συναυλία τράπερ, πριν λίγες μέρες μεταξύ οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων, μπροστά στα μάτια πολλών μικρών παιδιών, είναι το αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου της αγοράς που βρωμάει και ζέχνει από όλες τις πλευρές.
Το ποδόσφαιρο το πιο λαϊκό και συλλογικό άθλημα έχει μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι διοικήσεις των ΠΑΕ-ΚΑΕ που ελέγχονται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο και τα άλλα αθλήματα για να αυξήσουν την επιρροή τους και την κερδοφορία των επιχειρήσεων των. Αυτό είναι το κίνητρό τους και όχι η αγάπη για την «ομάδα της καρδιάς τους». Για να πετύχουν δε τους στόχους τους και να προωθήσουν τα γενικότερα συμφέροντά τους χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, χρειάζονται «στρατούς». «Στρατοί» ζυγισμένοι – στοιχισμένοι πίσω από τα «ιδανικά», τις επιδιώξεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κάθε προέδρου. «Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση» των σκληρών οικονομικών ανταγωνισμών. «Στρατοί» που αξιοποιούν διάφορες μορφές, όπως τα “ραντεβού”, για να εκπαιδεύονται και να προπονούνται.
Αυτές οι οργανωμένες ομάδες παρασέρνουν νεολαίους που πηγαίνουν καλόπιστα για να εκφράσουν την υποστήριξη και την αγάπη στην ομάδα τους, να βρουν ένα φθηνό εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους και καμία σχέση δεν έχουν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κάθε προέδρου της ΠΑΕ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!