Ο Παπαπέτρου Πάτροκλος είναι μηχανικός λογισμικού με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη συστημάτων. Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην ανάπτυξη λογισμικού και τις τηλεπικοινωνίες από το University of Sheffield. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε τόσο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ εδώ και 10 χρόνια εργάζεται remotely σε εταιρείες στην Αμερική και την Ευρώπη. Τον τελευταίο χρόνο έχει ενταχθεί στην ομάδα μία ανερχόμενης Fintech startup στο Λονδίνο. Είναι ο εμπνευστής των Voxxed Days συνεδρίων στην Ελλάδα καθώς και του Devoxx Greece, τα οποία ξεκίνησαν από το 2016 και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες developers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

– Τι είναι το voxxed days και πως προέκυψε η ιδέα?

Τα voxxed days συνέδρια γίνονται σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και είναι βασισμένα στη λογική του χαμηλού κόστους ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν εύκολα χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν ή / και να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη να απολαύσουν συνέδρια ανάπτυξης λογισμικού υψηλής ποιότητας με καταξιωμένους ομιλητές στην περιοχή τους.

Η ιδέα ξεκίνησε το μακρινό 2016, όταν δεν υπήρχαν καθόλου συνέδρια στη χώρα μας και η πρώτη προσπάθεια έγινε στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή περίπου 300 ατόμων. Το 2017 έγινε το αντίστοιχο συνέδριο στην Αθήνα και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από αυτές τις επιλογές και την απόφαση της διοργάνωσης των συνεδρίων Voxxed days στην Ελλάδα από τη συμμετοχή που βλέπουμε κάθε χρόνο και θεωρούμε ότι έχουμε συμβάλλει κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη της τεχνολογικής κοινότητας των πόλεων στα οποία γίνονται τα συνέδρια.

 

– Ποιος είναι ο στόχος του συνεδρίου και πως βοηθάει τις επιχειρήσεις?

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά  προγραμματιστές και να μάθουν από καταξιωμένους επαγγελματίες και ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας και της ανάπτυξης λογισμικού. Σε ένα περιβάλλον χαλαρό, μπορούν να επιλέξουν ποιες ομιλίες θα παρακολουθήσουν να κάνουν νέες γνωριμίες και να μεγαλώσουν τον επαγγελματικό τους κύκλο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το συνέδριο προσφέροντας έναν επιπλέον τρόπο εκπαίδευσης στους εργαζόμενούς τους και συνάμα να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους να προωθήσουν τις θέσεις εργασίας τους και φυσικά να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες προγραμματιστές.

 

– Πως επιλέξατε μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να κάνετε το συνέδριο στα Ιωάννινα?

Τα Ιωάννινα έχουν μία ενεργή τεχνολογική κοινότητα και πολλές εταιρίες από Ελλάδα ή / και το εξωτερικό έχουν ιδρύσει υποκατάστημα ή έχουν την έδρα τους εκεί. Αυτό σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση τόσο οδικώς όσο και αεροπορικώς μας οδήγησε στην απόφαση να δοκιμάσουμε το συνέδριο Voxxed Days για πρώτη φορά στη Δυτική Ελλάδα.

Αν προσθέσουμε επίσης το πολύ δυναμικό και ενεργό Πανεπιστήμιο με τις αντίστοιχες σχολές πληροφορικής και το πλήθος φοιτητών που πραγματικά διψούν για μάθηση και δικτύωση τότε καταλαβαίνουμε ότι η απόφαση για διοργάνωση του συνεδρίου στα Ιωάννινα ήταν σχετικά εύκολη.

 

– Ποιοι είναι η μελλοντικοί στόχοι του Voxxed days

Καταρχάς θέλουμε να συνεχίσουμε τη διοργάνωση των συνεδρίων στις τρεις πόλεις ( Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα ) και κάθε χρόνο να έχουμε τους καλύτερους δυνατούς ομιλητές ώστε το κοινό μας να αποκομίζει τα μέγιστα από την παρουσία τους. Σίγουρα κάθε χρόνο ως στόχο έχουμε να αυξάνουμε την προσέλευση ώστε περισσότερος κόσμος να έρχεται σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της ανάπτυξης λογισμικού και να προσελκύουμε εταιρίες που θέλουν να έχουν πιο ενεργή παρουσία στα συνέδρια. Τέλος υπάρχει και μία πιθανή επέκταση το 2025 σε μία τέταρτη πόλη της Ελλάδας αλλά ακόμα δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο και οριστικό.

 

– Πως πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει την Ήπειρο?

Αρχικά και μόνο η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου θα βοηθήσει την ήδη ενεργή και ζωντανή τεχνολογική κοινότητα της περιοχής – ήδη βλέπουμε συμμετοχές από όλην την Ήπειρο και τη Δ. Ελλάδα γενικότερα γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει η ανάγκη για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα μετεξελιχθεί σε ετήσιος θεσμός που θα περιμένει όλη η περιοχή και θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξης και της προσέλκυσης νέων εταιρειών πληροφορικής και λογισμικού οι οποίες θέλουν να επενδύσουν στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!