Με ανανεωμένη, πιο φιλική και φρέσκια εμφάνιση, με μια πλήρη γκάμα προϊοντικών κατηγοριών και ακόμα πιο συμπεριληπτική λειτουργία, το κατάστημα της Praktiker στα Ιωάννινα είναι το πρώτο κατάστημα του δικτύου της εταιρείας που έγινε «Σπίτι Ανοιχτό» , στο πλαίσιο του προγράμματος προσβασιμότητας και συμπερίληψης της εταιρείας.

Ξεκινώντας από το κατάστημά της στην πόλη μας, η Praktiker ανακαινίζει σταδιακά όλα της τα καταστήματα πανελλαδικά με σκοπό όχι μόνο να βελτιώσει την αγοραστική εμπειρία όλων μας, αλλά και να τα κάνει πιο φιλικά και προσβάσιμα στα ΑμεΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα. Η Praktiker Hellas λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν της ότι, ειδικά στον χώρο του λιανεμπορίου, δεν έχουν όλοι οι καταναλωτές την ίδια άνετη και ευχάριστη εμπειρία και προχωρά σε ουσιαστικές αλλαγές σε όλα της τα Μέσα: φυσικά καταστήματα, website και contact center.

Στα Ιωάννινα, μέσα από μία συνολική ανακαίνιση, το κατάστημα πλέον έχει πιο ευρύχωρους και άνετους διαδρόμους με ανανεωμένες εκθέσεις για τον κήπο και το σπίτι, WC ΑμεΑ που περιλαμβάνει και αλλαξιέρα για βρέφη, ενώ από στις θέσεις parking που διαθέτει το κατάστημα, 4 προορίζονται για εμποδιζόμενα άτομα και ΑμεΑ και βρίσκονται κοντά στην είσοδο του καταστήματος. Παράλληλα, το ανανεωμένο κατάστημα είναι και πιο βιώσιμο από ποτέ, φέρνοντας ολόκληρη την αλυσίδα σε μια νέα εποχή με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία. Το νέο κατάστημα αξιοποιεί «πράσινες» λάμπες LED ώστε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, καθώς κι έναν νέο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με δύο θέσεις, στον χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, όπως σε όλα της τα καταστήματα, έτσι και το Praktiker Ιωαννίνων διαθέτει parking ανακύκλωσης μεγάλων οικιακών συσκευών. Κι επειδή «πράσινο» σπίτι χωρίς πράσινο αλλά και αισθητική, δεν γίνεται, στους νέους εκθεσιακούς χώρους του καταστήματος θα βρεις και τις υπέροχες, ειδικά σχεδιασμένες γωνιές για τις υπηρεσίες Kipos & Interior Experts που θα σου προσφέρουν έξυπνες ιδέες και λύσεις για τον δικό σου χώρο.

Η Praktiker, όμως, δε μένει μόνο στη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών στους δικούς της χώρους. Φροντίζει ώστε οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία να μπορούν να βρουν και όσα χρειάζονται για τα δικά τους σπίτια, όπως όλοι. Για την ακρίβεια, η Praktiker διαθέτει πλέον μια συμπεριληπτική κατηγορία προϊόντων που περιλαμβάνει πλήθος προϊόντων που απευθύνονται σε άτομα με κινητική αναπηρία, οπτική ή ακουστική αναπηρία και σε εμποδιζόμενα άτομα, όπως τα άτομα τρίτης ηλικίας. Προϊόντα που καλύπτουν πιο εύκολα και λειτουργικά καθημερινές ανάγκες, απλοποιώντας σημαντικά τη δραστηριότητα στο σπίτι, είτε προσφέροντας και εξ’ αποστάσεως διαχείριση από συσκευή κινητού τηλεφώνου. Προϊόντα που προσφέρουν μια πιο άνετη καθημερινότητα, ενισχύοντας τις χρωματικές αντιθέσεις, μεγεθύνοντας τις εικόνες, ενώ διαθέτουν και δυνατότητα ηχητικής αναγγελίας και διαχείρισης από απόσταση μέσω κινητού. Άτομα κωφά ή βαρύκοα μπορούν να βρουν προϊόντα που ενισχύουν την ηχητική πληροφορία ή τη μετατρέπουν σε οπτική, κάνοντας πιο εύκολη και άνετη τη ζωή στο σπίτι. Προϊόντα που προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στην κάλυψη των αναγκών της καθημερινής ζωής, κάνοντας τις αγαπημένες μας συνήθειες πιο απλές και προσβάσιμες.
Η Praktiker φροντίζει ώστε όλοι να μπορούν να βρουν εύκολα και απλά ό,τι πραγματικά έχουν ανάγκη για τον χώρο τους, για να τον νιώθουν πάντα άνετο και φιλόξενο, πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι αγορές και η αναζήτηση λύσεων και ιδεών για το σπίτι, δεν είναι προσβάσιμες μόνο στον «φυσικό» κόσμο της Praktiker, αλλά και στον ψηφιακό. Στο site  της εταιρείας τα άτομα με αναπηρία μπορούν να αξιοποιήσουν το μενού προσβασιμότητας, το οποίο προσαρμόζει τη λειτουργία και την πλοήγηση στο site ανάλογα με τις ανάγκες του. Υπάρχουν επιλογές για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αχρωματοψία ή χωρίς όραση, άτομα με ΔΕΠΥ και επιληπτικές κρίσεις.  Όπως και στα καταστήματα, έτσι και στο site υπάρχει η σήμανση για το κατά πόσο ένα προϊόν είναι φιλικό προς ΑμεΑ και εάν ναι, ποια κατηγορία εξυπηρετεί.

Η Praktiker που έχει θέσει την καινοτομία στο επίκεντρο των διαδικασιών της, αντιλαμβάνεται πως η διευκόλυνση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων δεν αποτελεί απλή κίνηση αλληλεγγύης αλλά μονόδρομο για μια πιο ισότιμη, συμπεριληπτική κοινωνία. Και μέσα από το ανανεωμένο της κατάστημα στα Ιωάννινα αποδεικνύει έμπρακτα τις προθέσεις αλλά και τις προσπάθειές της για τη δημιουργία μίας «γωνιάς» που αυτή η κοινωνία γίνεται πραγματικότητα.

Επισκεφθείτε κι εσείς το νέο, πιο βιώσιμο και πιο εύκολα προσβάσιμο κατάστημα Praktiker στα Ιωάννινα για μία σύγχρονη, ισότιμη αγοραστική εμπειρία.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!