Υπήρξαν πολιτικές αναλύσεις που έκαναν λόγο για κίνηση αποστασιοποίησης από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των υποκλοπών. Έμοιαζε ισορροπιστική η κίνηση, την ίδια ημέρα που πραγματοποιούνταν οι επαφές της PEGA στην Αθήνα, η Χαριλάου Τρικούπη να προχωρά σε μια ακόμα παρέμβαση κοινοβουλευτικού χαρακτήρα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής και την κλήση σε ακρόαση ιδιωτών που σχετίζονται με το λογισμικό Predator, αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρησιμοποίησε στο υπόμνημα που κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στα μέλη της Επιτροπής PEGA στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξε να περιλάβει πολλές αρνητικές αξιολογήσεις για τη ΝΔ σχετικά με τις υποκλοπές. Παράλληλα, στο υπόμνημα διατυπώνεται με σαφήνεια ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι κάτι που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και η προετοιμασία του φακέλου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η σκληρή πολιτική κριτική του αφορά αιτιάσεις περί συγκάλυψης από το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς, κατά τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι “γαλάζιοι” επιτελείς όχι μόνο δεν συνεισέφεραν στην αποκάλυψη της αλήθειας αλλά αντιθέτως συσκότισαν.

Όσον αφορά στο υπόμνημα προς τα μέλη της Επιτροπής PEGA στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε ότι οι προσκλήσεις «ενημέρωσης» από την κυβέρνηση ήταν αντιθεσμικές, παράτυπες και ανίσχυρες, διότι ό,τι και να του έλεγαν δεν θα μπορούσε να το επικαλεστεί σε οποιοδήποτε θεσμικό επίπεδο, πολιτικό, δικαστικό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε στο υπόμνημα την περίπτωση του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που τη μια μέρα προσκαλούσε για ενημέρωση και την άλλη έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα, αλλά και την περίπτωση του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος χαρακτήριζε “καινοτομία” το ζήτημα της ενημέρωσης…

Επίσης, κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που οδήγησε με τη στάση της να παραμένουν στο σκοτάδι πτυχές της υπόθεσης και χαρακτήρισε προσχηματική την επίκληση του απορρήτου από εμπλεκόμενους και αρνητικά καθοριστική την επιμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μην εγκρίνει, αν και έχει τη δυνατότητα, την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!