Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών, αυτοεκδόσεις (self published), βιβλία περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία.

Τα επιλεγμένα βιβλία θα παρουσιαστούν στο Photometria Photography Center, στα πλαίσια της 16ης διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival από 28 Σεπτεμβρίου έως και 01 Δεκεμβρίου 2024 και στο ZOETROPE Athens σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στην περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον κι από άλλες περιοχές τις Ελλάδας για την παρουσίαση της συγκεκριμένης έκθεσης, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση. Το σύνολο των βιβλίων που θα επιλεγεί, με την ολοκλήρωση των εκθέσεων θα καταλογογραφηθεί και θα ενταχθεί στη δημόσια φωτογραφική βιβλιοθήκη του Photometria Photography Center. Στόχος του φεστιβάλ είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση των επιλεγμένων εκδόσεων, προτού καταχωρηθούν και παραμείνουν στην βιβλιοθήκη του P.P.C.

 

Κόστος υποβολής: 10€
Δήλωση συμμετοχής:https://www.photobookstore.gr/photobook-dummy-awards-2023-57-el

Κριτική επιτροπή:

– Αχιλλέας Τζιάκος, Συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival
– Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Zoetrope Athens
– Μυρτώ Στείρου, Void
– Calin Kruse, Διευθυντής στο Leipzig Photobook Festival και στο Thousandfold Photobook Fair & Ιδρυτής του Dienacht Publishing

 

ΤΡΟΠΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2024, έναν φάκελο με τα παρακάτω μέσω WeTransfer στο photometriafestival@gmail.com (για τις ελληνικές συμμετοχές οι πληροφορίες, αλλά και όπου απαιτείται κείμενο πρέπει να υπάρχει σε ελληνικά & αγγλικά):

– PDF με Τεχνικές προδιαγραφές (βάζετε παύλα σε όποιο πεδίο δεν υπάρχει)

1. Τίτλος
2. Συγγραφέας/Καλλιτέχνης
3. Συντάκτης
4. Σχεδιαστής
5. Εκδότης
6. Χρονιά έκδοσης
7. Σύντομη περίληψη του έργου
8. Διαστάσεις βιβλίου & αριθμός σελίδων
9. Μέθοδος εκτύπωσης
10. Μέθοδος βιβλιοδεσίας

– PDF του βιβλίου

– Μια εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου (αρχείο JPG)

– Bίντεο παρουσίασης φωτογραφικού βιβλίου (μικρότερο των 3λ.)(mp4)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν περισσότερους του ενός τίτλου με διαφορετικό φάκελο συμμετοχής για κάθε πρόταση.

 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα κοινωνικά δίκτυα του φεστιβάλ εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν και με προσωπικό email. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αποστείλουν τα βιβλία με δική τους χρέωση, έως το τέλος Μαΐου 2024 στο:

Photometria Photography Center
21ης Φεβρουαρίου 184,
45221
Ιωάννινα, Ελλάδα

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή των παραπάνω όρων του φεστιβάλ από τον εκάστοτε συμμετέχοντα καθώς και της ενημέρωσής του για τις μελλοντικές δράσεις του φεστιβάλ.

Φωτοbook Open Call 2024

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!