Την εβδομάδα 6-10 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 4η διακρατική δια ζώσης συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με τίτλο “Discover and care about your natural Surroundings” No 2020-1-ES01-KA229-081832_2. Η συνάντηση έγινε στο Priego de Cordoba της Ισπανίας. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν τέσσερις μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί. Σκοπός της κινητικότητας αυτής ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν Εθνικούς Δρυμούς της Ισπανίας και να παρουσιάσουν τις εργασίες τους σχετικά με τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή που κατοικούν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Priego de Cordoba οι μαθητές παρουσίασαν στο σχολείο τις συνεντεύξεις που πήραν στη χώρα τους από υπεύθυνο διαχείρισης φορέα προστατευόμενης περιοχής.

Οι μαθητές μας είχαν πάρει συνέντευξη από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. (Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου). Επίσης παρουσίασαν εργασία που έκαναν σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου της πόλης μας προκειμένου να γίνει ο τόπος μας φιλικός προς το περιβάλλον. Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και συζήτησαν τις διαφορές και τις ομοιότητες των δραστηριοτήτων κάθε χώρας. Στο τέλος παρουσίασαν στην ολομέλεια. Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκεφτήκαμε το Subbetica Natural Park όπου ενημερωθήκαμε από επιστήμονες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και πεζοπορήσαμε στο βουνό. Επισκεφτήκαμε το mycological garden “La Trufa” in Sagrilla που είναι ο πρώτος και ο μοναδικός μυκητολογικός κήπος στην Ευρώπη και ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO. Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες γνωρίσαμε την πόλη του Priego de Cordoba, ξεναγηθήκαμε στο ανάκτορο της Alhambra στη Γρανάδα και στο Mosque στην Κόρδοβα, το ιστορικό κέντρο της οποίας χαρακτηρίστηκε από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συμμαθητών τους στο Priego de Cordoba και ήρθαν σε άμεση επαφή με την κουλτούρα του λαού, κατακτώντας τη βιωματική γνώση που είναι από τους βασικούς στόχους του προγράμματος. Η εγκάρδια φιλοξενία των οικογενειών και η εξαιρετική διοργάνωση των Ισπανών μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές που συμμετείχαν για την εξαιρετική συμπεριφορά τους και την όλο ζωντάνια συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!