Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα έχει μπει ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο, οπότε η προεκλογική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται από τώρα.

Στην τοπικά τεκταινόμενα των Ιωαννίνων, βασικός στόχος της Κουμουνδούρου είναι να κατακτήσει δύο βουλευτικές έδρες την πρώτη Κυριακή των εκλογών, που θα ισχύει το αναλογικό σύστημα -εφόσον φυσικά θα είναι πρώτο κόμμα- και αν υπάρξει αδυναμία για τη συγκρότηση κυβέρνησης και προκηρυχθούν πάλι εκλογές, να κατακτήσει ακόμα και τρεις βουλευτικές έδρες τη δεύτερη Κυριακή.

Πέρα των προτάσεων για νέες υποψηφιότητες της νυν  βουλευτή Μερόπης Τζούφη  και του  πρώην βουλευτή Γιάννη Στέφου, φαίνεται πως προκρίνεται η υποψηφιότητα  του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φιλιού, ο οποίος όπως εκτιμάται θα καταφέρει να προσελκύσει ψηφοφόρους και από άλλους, κομματικούς χώρους. Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φίλιππα Φίλιο μπορούν να επιλέξουν αρκετοί  ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  οι οποίοι θα αμφιταλαντεύονται μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάτι που μπορεί να παίξει  καθοριστικό ρόλο στο πιο κόμμα  θα καταλάβει τελικά την πρώτη θέση στο Νομό Ιωαννίνων

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση και δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής του νομού Ιωαννίνων.

Θέση στο ψηφοδέλτιο, διεκδικεί ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων  Χρήστος Γρίβας και ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Βούζας, ο οποίος μάλιστα είναι πιθανό να προταθεί και από την κίνηση ΠΡΑΤΩ  του Νίκου Κοτζιά.

Από την δημοκρατική αριστερά όπως όλα δείχνουν θα προταθεί ο πρώην βουλευτής Θανάσης Οικονόμου ενώ πρόθεση να είναι υποψήφιος έχει εκδήλωση του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ζάψας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις θέσεις που θα καταλάβουν δύο γυναίκες σοβαρή υποψηφιότητα θέτει η Λίλα Σουλελέ, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Χριστίνα Λέκκα, Ηλιάνας Τσολιού, Κατερίνας Μιτοπούλου κ.α.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!