Το ύστατο αντίο στον προ ημερών εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο και πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Λευτέρη Γκλίναβο απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών το απόγευμα της Τετάρτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος.

Ο Θωμάς Μπέγκας πρώτος, μίλησε για τον εκλιπόντα Λευτέρη Γκλίναβο στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του και επαναλαμβάνοντας όσα είπε και κατά την εκφώνηση του επικήδειου κατά την εξόδιο ακολουθία. Μίλησε για έναν μετριοπαθή προοδευτικό άνθρωπο ο οποίος από οποιαδήποτε θέση υπηρέτησε στο δημόσιο βίο, “πάλεψε με αγωνιστικότητα και βαθιά δημοκρατική νοοτροπία και με μια συναινετική διάθεση κάτω από το περίβλημα της προοδευτικής ιδεολογίας”.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου μίλησε για έναν άνθρωπο που κόσμησε την πόλη και άφησε δείγμα γραφής στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ζήτησε ο κ. Παπαγεωργίου να γίνει ειδική συνεδρίαση για τον πρώην Δήμαρχο και τόνισε πως πρέπει όσοι ασχολούνται με τα κοινά, να ακολουθούν το δικό του παράδειγμα ως προς τον τρόπο συμμετοχής στα κοινά.

Ο Βασίλης Κοσμάς απούσης της επικεφαλής της παράταξης “Ιωάννινα_2023” Τατιάνας Καλογιάννη τόνισε εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του πως ο Λευτέρης Γκλίναβος ήταν ως Δήμαρχος και ως βουλευτής ένας ήπιος και τίμιος πολιτικός, “ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούσες να μιλήσεις και να συνεννοηθείς”, όπως είπε.

Ο Νίκος Γκόντας υποστήριξε πως ο Λ. Γκλίναβος με την πολυετή παρουσία του στα κοινά, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και τέλος, ο Παντελής Κολόκας υποστήριξε πως ο πρώην Δήμαρχος άφησε το στίγμα του στην πρώτη γραμμή της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!