Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και της υφιστάμενης συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Δήμο της πόλης Schwerte της Γερμανίας, στην οποία είναι δήμαρχος ο Γιαννιώτης κ. Δημήτρης Αξούργος, αντιπροσωπεία Γερμανών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής.

 

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών εκπαιδευτικών αποτελούνταν από την κ. Konstantina Minachili και τους κ.κ. Tobias Hollborn και Ben Alze και βρέθηκε στην πόλη μας ως προσκεκλημένη του Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να πραγματοποιήσει επισκέψεις και συναντήσεις με επιλεγμένα σχολεία, με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν γνώμες σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, ανέδειξαν τη διαπολιτισμική κατανόηση, τη διακοινοτική συνεργασία και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, που είναι σημαντικές στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, εξέτασαν τις προοπτικές συνεργασίας στο πεδίο των σχολικών εκδρομών, στον τομέα της υλοποίησης κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και στο επίπεδο ανάληψης κοινών εκπαιδευτικών δράσεων για κρίσιμα σύγχρονα θέματα. Τέλος, έγινε αναφορά στους Έλληνες ομογενείς που ζουν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή της Βόρειας  Ρηνανίας-Βεστφαλίας και εξετάστηκαν τρόποι, ώστε να δημιουργηθεί σε εκπαιδευτικό επίπεδο μια ζωντανή γέφυρα πολιτισμού και κουλτούρας με τονελληνισμό που ζει στην περιοχή.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση της αντιπροσωπείας των Γερμανών εκπαιδευτικών στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής και την προσφορά δώρων προς τους επισκέπτες.

 

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!