Πρόεδρε, πριν ξεκινήσω με το ΠΗΔ θέμα της παράταξής μας θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:

  1. Η δημοτική αρχή για μία φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου να τηρεί στοιχειωδώς τις διαδικασίες. Ούτε καν επιδεικνύει αστική ευγένεια. Δεν σέβεται τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των οργάνων του δήμου. Χαρακτηριστικά: Στις 10:00 σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η δια περιφοράς συνεδρίαση της Ο.Ε. Στις 11:32:55 στάλθηκαν ηλεκτρονικά οι εισηγήσεις δύο θεμάτων της Η.Δ. της Ο.Ε.
  2. Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε σήμερα, μετά από αναβολή λόγω μη απαρτίας την περασμένη Παρασκευή, με πάρα πολύ μικρή συμμετοχή.
  3. Ο δήμαρχος στην αρχική του ομιλία-τοποθέτηση -πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Δ.Σ.- μίλησε για θέματα, όπως η προγραμματική σύμβαση για τον θρησκευτικό τουρισμό, για την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, για την ενεργειακή αναβάθμιση Πνευματικού Κέντρου και παλιού Δημαρχείου, τα οποία έχουν εξαντληθεί σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια.
  4. Σε ότι αφορά τη στάση της παράταξης την μείζονος αντιπολίτευσης είμαι αναγκασμένη να δηλώσω τα εξής: Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι σε όλες τις διαδικασίες (πολύ περισσότερο στο δημοτικό συμβούλιο) ή είσαι παρών, εκφράζεις τις θέσεις σου και καταθέτεις τις προτάσεις σου ή ΑΠΕΧΕΙΣ. ΑΠΕΧΩ σημαίνει ΜΙΑ ΛΕΞΗ και ΦΕΥΓΩ. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι υποβάθμιση και του θεσμού και των συναδέλφων που θα καθίσουν 7 και 8 ώρες και θα κουβεντιάσουν θέμα-θέμα, λέξη – λέξη ότι η ημερήσια διάταξη ορίζει.

 

Κύριε Πρόεδρε, αυτή η κατάσταση (αν όχι παράσταση) Ελισάφ-Μπεγκα, ή Μπέγκα-Ελισάφ δεν αντέχεται άλλο. Από την αρχή της θητείας υπομένουμε πότε θα εκτονωθούν για να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση και κάθε διαδικασία. Γιατί δεν το ελέγχεται; Γιατί μας υποβαθμίζετε όλους εμάς τους υπολοίπους με αυτόν τον τρόπο; Κάντε μία συνεδρίαση οι τρείς σας μία φορά τον μήνα για να αξιοποιήσουμε και μείς το χρόνο μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Και όχι να γινόμαστε εκόντες – ακόντες θεατές και ακροατές σε μία παράσταση χωρίς πρόγραμμα και μέτρο

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!