Με μία συναυλία γεμάτη συναισθήματα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης, έδωσαν συνέχεια στις δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης σήμερα το πρωί στο θεατράκι Σκάλας. Μία συναυλία που διακόπηκε πρόωρα λόγω βροχής.

Εκεί, άνθρωποι κάθε ηλικίας ένωσαν τη φωνή τους με τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν «ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη», ένα τραγούδι για τον δίκαιο αγώνα του λαού της, για ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Δεκάδες ήταν αυτοί που ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης ανάμεσά τους πολλά παιδιά, στέλνοντας μήνυμα πως δεν συμβιβάζονται με την αδικία, την καταπίεση, τη φτώχεια και τον πόλεμο που γεννά ο κόσμος των ιμπεριαλιστών.

Μαζί τους, καλλιτέχνες που μαζί με το Σωματείο Μουσικών ενώνουν τη φωνή τους με τους Γιαννιώτες και τους λαούς όλου του κόσμου, απαιτώντας τώρα να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και τη Δυτική όχθη που έχει εξαπολύσει το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ, με τη στήριξη των Νατοϊκών συμμάχων του προωθώντας τα σχέδια γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού.

Στη σύντομη διάρκεια της συναυλίας ανέβηκαν στη σκηνή ο Μιχάλης Ποτσίκας με την κιθάρα του και το συγκρότημα του σωματείου Μουσικών με την Καλλιρόη Πετράκη, το Δημήτρη Γεωργούλα και τον Αλεξάνδρο Βασδέκη στη φωνή, τον Ορφέα Τσακτσίρα στο μπουζούκι, το Χάρη Πρέντζα στην κιθάρα και τον Χρήστο Καραβίδα στο κοντραμπάσο.

Στο άκουσμα του τραγουδιού «Μαλαματένια αλώνια» σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Γιάννη Ελευθερίου, τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τα τείχη του Κάστρου άναψαν τα καπνογόνα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν αν και λόγω βροχής δεν στάθηκε δυνατό να συμμετάσχουν στο μουσικό πρόγραμμα οι καλλιτέχνες από το συγκρότημα AMRON 15, ο Βασίλης Γκάλγκος και ο Δημήτρης Κώστας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!