Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία, τους φορείς, τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους, τη νεολαία, γονείς και μαθητές της πόλης μας να συμμετέχουμε μαζικά στον «Αγώνα δρόμου – Αγώνα ζωής – Τρέχουμε για την Παλαιστίνη» την Κυριακή 25 Φλεβάρη, 10πμ με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλη.

“Το έγκλημα δεν συνηθίζεται! Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται από τις τελευταίες δολοφονικές Ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 27.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Πάνω από 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ταυτόχρονα όλο και περισσότεροι άνθρωποι στριμώχνονται σε ολοένα και μικρότερο κομμάτι γης, από το οποίο απουσιάζει κάθε υποδομή σε καθαρό νερό, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, υπηρεσίες υγείας.

Ολοφάνερα εξυφαίνεται το σχέδιο για εκτοπισμό των Παλαιστίνιων από τη Λωρίζα της Γάζας. Τα πλούσια κοιτάσματα κάτω από τη γη, γίνονται θρήνος και νέα δεινά πάνω στη γή για ένα λαό που εδώ και δεκαετίες βιώνει μια πραγματική γενοκτονία με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών, με απαρχάιντ, αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το Ισραήλ έχει συμμάχους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, την Ελληνική Κυβέρνηση που γίνεται συνένοχη στο έγκλημα και εμπλέκεται έμπρακτα ολοένα και περισσότερο με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, με τη δηλωμένη πρόθεση της να αναλάβει ακόμα και τη Διοίκηση μιας νέας Ευρωενωσιακής αποστολής.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν συμμάχους τους, τους λαούς όλου του κόσμου που κόντρα στις Κυβερνήσεις τους πραγματοποίησαν συγκλονιστικές κινητοποιήσεις. Επαγγελματίες κι ερασιτέχνες αθλητές που ύψωσαν Παλαιστινιακές σημαίες μέσα στα στάδια αψηφώντας απαγορεύσεις χορηγών, διοργανωτών και διοικήσεων. Είμαστε με τους φιλάθλους εκατοντάδων ομάδων όπως της Σέλτικ που γέμισαν το γήπεδό τους με σημαίες της Παλαιστίνης και τιμωρήθηκαν ταυτόχρονα και από την UEFA και από τη διοίκηση της ομάδας τους με αποκλεισμό από τους αγώνες.

Είμαστε με τον αθλητισμό που ανυψώνει τον άνθρωπο, τον κάνει καλύτερο, που αναδεικνύει αξίες όπως η αλληλεγγύη. Τρέχουμε στους δρόμους της πόλης μας για τα παιδιά που τρέχουν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς” αναφέρει η ανακοίνωση.

Στους 3 πρώτους νικητές του αγώνα των 5χλμ θα απονεμηθεί Παλαιστινιακή μαντήλα. Σημαία της Παλαιστίνης θα απονεμηθεί στους νικητές του παιδικού αγώνα.

Για δήλωση συμμετοχή στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου 2651032513 καθημερινά 9πμ -2μμ, στο e-mail του Εργατικού Κέντρου ergatikokentro@gmail.com όπως και με μήνυμα ή τηλεφωνικά στον αριθμό: 6984132160 (Στεργιοπούλου Ειρήνη)

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!