ΑΠΟ ΤΗΝ AXION HELLAS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ

Με μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων θα συνοδεύσει η Axion hellas τη δράση προληπτικής ιατρικής, που θα πραγματοποιήσει στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
Το τριήμερο αυτό, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, εθελοντές της Ιατρικής Ομάδας της Axion Hellas θα υποδεχτούν τους κατοίκους των Βόρειων Τζουμέρκων στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων για να τους παρέχουν εντελώς δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Όπως έκανε γνωστό η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου, πάνω από 350 άτομα από την περιοχή έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εξεταστούν από γιατρούς 19 διαφορετικών ειδικοτήτων, που θα βρεθούν για τον σκοπό αυτό στα Πράμαντα. «Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά πιλοτικά, με τη βοήθεια της Axion hellas, στα Βόρεια Τζουμέρκα, και, αν υπάρχει ενδιαφέρον, θα συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές», ανέφερε η κα Νάκου.
«Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι πάντα ανοιχτός να φιλοξενεί δράσεις, που αναφέρονται σε ευαίσθητα κατ’ αρχάς κοινωνικά ζητήματα, σε ζητήματα εκπαίδευσης, σε ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης και φυσικά και σε ζητήματα πολιτισμού», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, καλωσορίζοντας τις δράσεις που οργανώνει η Axion hellas στην έδρα του Δήμου, και ευχαριστώντας την για την προσφορά, που βέβαια δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών της περιοχής. Ευχαριστίες εξέφρασε και προς την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.

Το πρόγραμμα των δράσεων
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις δράσεις για ενήλικες, μία για παιδιά και τρεις για όλες τις ηλικίες, ενώ θα γίνουν και δράσεις για μαθητές εντός σχολικών χώρων.
Οι τρεις δράσεις για ενήλικες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων, με το εξής πρόγραμμα:
16:30–18:30 Πρόγραμμα πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης για παιδιά «Ασφαλές Άγγιγμα» – Ομιλία σε ενήλικες με τίτλο «Παιδική προστασία στην κοινωνία σήμερα – Τι κάνω ως γονιός;» από το Σωματείο ΕΛΙΖΑ.
18:30-19:30 Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Α’ Βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας».
19:30-20:30 Η σημασία της ψυχικής υγείας σήμερα, Ενημέρωση από την ψυχολόγο Άννα Κανάρη για σύγχρονους προβληματισμούς και δυνατότητα ατομικών προσωπικών συναντήσεων μαζί της, κατόπιν συνεννόησης.
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ανέβει στο Συνεδριακό Κέντρο Πραμάντων η παιδική θεατρική παράσταση «Η Βασίλισσα των Πάντων» (για βρέφη – 10 χρόνων), ενώ την ίδια ημέρα ξεκινούν οι δράσεις για ενήλικες με τη θεατρική παράσταση «Βραδιά Κωμωδίας» με τον κωμικό Λάμπρο Φισφή, στις 7.30 το απόγευμα.
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου τη σκυτάλη θα πάρει ο διεθνής ελληνικής καταγωγής Υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes. Στις 9 το πρωί θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Ορίζοντες» για τις εμπειρίες του, τα μυστικά του αθλήματος, τη διαχείριση των συναισθημάτων, την επιμονή και υπομονή και στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, θα τρέξει με τους κατοίκους σε μικρό αγώνα ανώμαλου δρόμου (3 χλμ.), από το ξενοδοχείο έως το καταφύγιο Πραμάντων, και θα φωτογραφηθεί μαζί τους. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Καταφύγιο Πραμάντων. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944324156 και 2659300645 (Μπάμπης Τριανταφύλλου).
Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην ταβέρνα «Ο Μπούτζας», η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μαγειρέψει παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα μαζί με τις γυναίκες της περιοχής, σε ένα ταξίδι γεύσης και παράδοσης.
Επίσης, το σωματείο ΕΛΙΖΑ την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, στον χώρο του Γυμνασίου, θα πραγματοποιήσει επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην ανίχνευσή της, και, συγχρόνως, επιμόρφωση των επαγγελματιών του Δήμου, που εργάζονται κοντά σε παιδιά (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Διοικητικοί Υπάλληλοι) για ζητήματα παιδικής προστασίας και πρόληψης της παιδικής κακοποίησης.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!