6 μήνες μετά την τελευταία καταγγελία μας για την λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικου Τμήματος του Γ.Ν.Άρτας, τα προβλήματα αντί να λύνονται συνεχίζουν να υπάρχουν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου να σφυρίζει αδιάφορα.
Το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα λειτουργεί με 2 ειδικευμένους γιατρούς – μία εκ των οποίων με απόσπαση – κατά το καθημερινό πρωινό ωράριο. Στις εφημερίες οι γιατροί αυτοί επικουρούνται από ειδικευμένο γιατρό του Κέντρου Υγείας Άρτας, ο οποίος καλύπτει 6 εφημερίες τον μήνα. Αποτέλεσμα: οι 2 γιατροί του Νοσοκομείου να αναγκάζονται να καλύπτουν με 12 εφημερίες έκαστος τον υπόλοιπο μήνα.
Συνεχίζεται δηλ. το καθεστώς της εξοντωτικής εργασίας (κάλυψη του πρωινού ωραρίου μετά από εφημερία) και υπερ-εφημέρευσης, γεγονός που καθιστά την λειτουργία του Νοσοκομείου επισφαλή και επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τις μέρες αυτές, με την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας λόγω των επισκεπτών, το Νοσοκομείο μένει ακάλυπτο από Ακτινοδιαγνώστη παραμονές Πρωτοχρονιάς με την Διοίκηση να πιέζει το ιατρικό προσωπικό σε υπερ-εφημέρευση. Και όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για έμπρακτη στήριξη του Γ.Ν. Άρτας με διαρκώς αυξημένους προϋπολογισμούς και προμήθεια υπερσύγχρονων μηχανημάτων!
Ρωτάμε την ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ και την ΗΓΕΣΙΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

– ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν.ΑΡΤΑΣ

ΑΡΤΑ 29/12/2023
Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!