Να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών κάλεσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει απαντήσεις σε όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, που έχει γονατίσει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που από τη μεταπολίτευση, έχει καταφέρει να γίνεται από μόνος σας παράγοντας αστάθειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, στη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από την κοινοβουλευτική του ομάδα και χρειάζονταν αυτή την ένεση ηθικού, μετά από τη χθεσινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που του γύρισαν την πλάτη. Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός στα 46 λεπτά που μίλησε ξέχασε πέντε λέξεις, Ακρίβεια-Πληθωρισμός-Βενζίνη-Πανδημία-Σκευωρία. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε με την ομιλία του να ντυθεί όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ, αφού ανέφερε το γνωστό σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», κατηγορώντας τον ότι με την εκλογή του ξεκίνησε την ψήφιση αντεργατικών νόμων. Ακολούθως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε πως η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, οι εκλογές, έχει γίνει «καζίνο» για «στοιχήματα» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη

Τέλος ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση είχε τρία στραπάτσα, το πρώτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το δεύτερο όπως είπε ήταν το «Βατερλό» για το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για την υπόθεση Νovartis, και σαν τρίτο ανέφερε το «στραπάτσο» όπως το χαρακτήρισε για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ποιος αισθάνεται ασφαλής με την πορεία στα εθνικά θέματα», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τόσο στον τομέα των ελληνοτουρκικών, όσο και στο θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, όπου σύμφωνα με το BBC, η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στην Ευρώπη, από άποψη αποστολής πολεμικού υλικού και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπλέκει τη χώρα. «Χώρα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας», είναι το δόγμα χρόνων που εγκατέλειψε η κυβέρνηση και ακολουθεί ψυχροπολεμικού τύπου λογικές, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την ελληνική πολεμική βιομηχανία. Αξίζουν «συγχαρητήρια» στους «αρίστους», διαχειριστές και στελέχη της κυβέρνησης για το όνομα turkaegean και αναρωτήθηκε «αλήθεια πως το καταφέρατε αυτό, όταν το αίτημα αυτό είχα κατατεθεί έξι μήνες πριν και δεν μπορέσατε να το πάρετε χαμπάρι». Χαρακτήρισε ως «εθνικά επιζήμια» την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά τόνισε ότι είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, μπροστά σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ο υπουργός σας κ. Γεωργιάδης ζήτησε μία συγνώμη για το σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «εσείς κ. Μητσοτάκη θα ζητήσετε μία συγνώμη, από όσους αποκαλέσατε σκευωρούς».

«Είμαστε ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν»

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να επικρίνει τα διπλωματικά λάθη της κυβέρνησης, ωστόσο πρόσθεσε: «Απέναντι στις προκλήσεις του Ερντογάν είμαστε ενωμένοι, απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας θα είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι». Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, είπε «το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε ζητά απαντήσεις. Εμείς, θα το πάμε μέχρι τέλος. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Δεν χωρούν συμβιβασμοί στη δικαιοσύνη και στη διαφάνεια».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!