Σε σκληρό «ροκ» εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη. Μία από τις μεγάλες διαμάχες ήταν αυτή ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι είχαν… παρελθόν και από το κλείσιμο της εξεταστικής.

«Η απάντηση στις 57 οικογένειες δεν είναι το μίσος αλλά η δομική μεταρρύθμιση σε όσα μας πονάνε», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Όπως είπε, το έργο της επιτροπής δεν ήταν εύκολο αλλά ήταν «ένα μακροβούτι στη θλίψη και την οδύνη αυτών των οικογενειών» αν και υπήρξαν ορισμένοι που μας παρουσίασαν, περίπου, ως ανθρωπόμορφα τέρατα. Κι εμείς γονείς είμαστε και θυμάμαι τους συναδέλφους της πλειοψηφίας να ρωτάνε και να έχουν πραγματική αγωνία, είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

Απευθυνόμενος προσωπικά στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κ. Μαρκόπουλος την κάλεσε να σταματήσει τον πολιτικό χουλιγκανισμό και το εμπόριο του πόνου:

«Το μονοπώλιο του μίσους έχετε κα Κωνσταντοπούλου. Είστε έμπορος και εργολάβος του πόνου. Θέλετε να πείτε για την κυβέρνηση και για τον πρωθυπουργό, που από την πρώτη στιγμή με συντριβή έσπευσε στην Λάρισα ότι το μέλημα του, ποιο ήταν; Να κρύψει, λες και ήταν κάποιος δολοφόνος, τα στοιχεία; Είναι δυνατόν; Και είστε σοβαροί πολιτικοί; Εμείς υπερασπιστήκαμε την αλήθεια» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Παράλληλα, μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών «ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα “come back” του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας». Ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνοι σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε» επανέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος.

Είπε επίσης ότι ως γονέας δεν θα έκλεινε τα μάτια εάν ένιωθε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό: «Ως γονέας παρακολούθησα την εξεταστική και όχι ως πολιτικός. Και εάν έχω κάνει κάποια λάθη, ανθρώπινα, ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κωνσταντοπούλου: «Κουνάτε το δάχτυλο στους νεκρούς»
Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και του Δημήτρη Μαρκόπουλου εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνες για το δυστύχημα υποστηρίζοντας ότι πέρα από πολιτικές έχει και ποινικές ευθύνες. Ισχυρίστηκε ταυτόχρονα ότι «τον κρατάει ο κ. Καραμανλής σε μια ισορροπία τρόμου» σημειώνοντας ότι γνώριζαν και οι δυο για ελλείψεις και κινδύνους στον σιδηρόδρομο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή, δίνοντας προθεσμία έως την ώρα της κύριας ομιλίας της που αναμένεται στις 17.30 σήμερα ώστε, όπως είπε, να απολογηθεί.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. «Εσάς επέλεξε η κυβέρνηση που είστε ικανός για όλα για τη συγκάλυψη ευθυνών και αιτιών» τόνισε. Όπως είπε, η ίδια θεωρήθηκε εχθρός καθώς είναι συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών και για τον λόγο αυτό δρομολογήθηκε η εξαίρεση της από την Εξεταστική. «Ήρθατε να κουνήσετε το δάχτυλο στους νεκρούς», πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τον κ. Μαρκόπουλο.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά τονίζοντας: «κυρία Κωνσταντοπούλου δεν είστε σε κατήφορο, είστε η ίδια κατήφορος. Είστε μια πολιτική χούλιγκαν, δεν σέβεστε ούτε τον ιερό αυτό χώρο».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!