Στην μάλλον καινοφανή εκτίμηση ότι η συνεχής εφημερία πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών – όπως τα Κέντρα Υγείας – εξαρτάται από την μεταξύ τους απόσταση και όχι από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα.

Όπως αναφέρει το prevezatoday.gr, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τις εφημερίες των Κέντρων Υγείας στην Πάργα και στο Καναλάκι είπε ότι στο Καναλάκι πλέον η εφημερία είναι συνεχής, ενώ για το κέντρο υγείας της Πάργας που λειτουργεί έως τις 15:00 είπε:

«Αντιλαμβάνεστε πως η απόσταση της Πάργας είναι μικρότερη της απόστασης ενός προαστίου της Θεσσαλονίκης από το κέντρο».

Και όταν του επισημάνθηκε το γεγονός πως έχουν χαθεί ζωές είπε πως «δεν έχει βάση αυτό ως επιχείρημα διότι η απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή».

Για την ιστορία, η απόσταση της Πάργας από το Καναλάκι είναι περίπου 30 χλμ που διανύεται σε περίπου μισή ώρα εάν δεν έχει κίνηση.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από την απόσταση, μια υγειονομική δομή οφείλει να είναι και λειτουργική, δεδομένου ότι η κατάσταση των Κέντρων Υγείας είναι τέτοια, που, σε γενικές γραμμές, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τίποτα σοβαρότερο από συνάχι, με τα ακόμη και απλά περιστατικά να μην είναι διαχειρίσιμα και να στέλνονται στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Αλλά και στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι απαράδεκτη, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υφυπουργός.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!